Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kelt palacsinta

Almás kelt palacsinta
Almás kelt palacsinta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (73)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató palacsinta. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk egyszerűen fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral vagy vaníliamártással. Ebből az adagból nekem 12 darab pufók palacsinta lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
  2. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
  3. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
  4. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 1½ ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 580 086
elküldve: 100
receptkönyvben: 2 148
elkészítve: 114/114
Facebookon megjelent: 4

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás tésztájú palacsinta, reszelt almás palacsintatészta

Hozzászólások (73)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2019-09-27 19:08

Hello, "vojsz"!

Remélem, az utóbbi időben is látod, amit én látok!!!! Láss, ne csak nézz, még akkor is, ha a Nosalty embere vagy!!!! :D

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2019-09-24 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-09-21 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-07-06 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-07-06 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-03-23 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-03-23 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Petrás
Petrás / Petrás Sun, 2019-01-20 21:15

Kicsit félve kezdtem hozzá a negatív kommentek miatt, de pozitívan csalódtam. Ezekkel a mennyiségekkel dolgoztam és nagyon finom lett! Se az 1 dl tej nem kevés, se az alma nem áztatta el, de még az olajat se szívta magába. Annyi, hogy az élesztőből picivel többet, egy felet raktam bele (25 g), mert annyi volt kimaradva itthon. Hamarosan újra megsütöm!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-01-20 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-01-19 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-10-13 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-10-12 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-10-11 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-07-29 12:14

És megléptétek, kedves Nosalty!
Csak a kiemelés tényét bizonyos felhasználóknál mindig elfelejtitek ideírni, mint ennél is ma!
KIEMELVE A FACEBOOKON: 2018. július 29., vasárnap, 11 óra magasságában!
Ez így kerek, kedves Nosalty! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-06-24 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.06.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

smilla88
smilla88 Fri, 2018-03-16 22:30

Kedves Glaser, köszönöm szépen a receptet. A leírásodat követtem végig, és nagyon jó lett a végeredmény. Elsősorban a másfél éves kislányomnak csináltam, így csak 1 teáskanál cukrot tettem bele az 50 g helyett. Imádta, nagyon finom lett, nekem is nagyon ízlett. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-02-27 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

MatildGizella
MatildGizella Wed, 2018-02-14 13:19

Bocsánat, de ez a recept hibás. 100 ml tejjel egyszerűen kőkemény a tészta. A hozzászólásokat olvasva pedig már meg sem próbáltam megsütni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-02-13 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-11-22 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-11-21 18:33

Hatalmas gratuláció a Nosalty csapatának azért, mert önmagát nem hazudtolja meg! :)
Minden nap ki kellene emelni ezt is, s a kis kedvenc más, milliószor kiemelt receptjét! :) Hiszen nincs is rajta kívül más! :) MÁR A CSAPBÓL IS Ő FOLYIK! :)

Ui.: Azon csodálkozom, hogy most kiírtátok a kiemelés tényét.....1 "db" fejlődés......de csakis egy! :)))

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2017-09-18 22:22

Ez (is) milliószor volt már kiemelve, nem 3-szor!!! Csak itt nincs nyoma, nem írtátok ki!
Viszont, amit nem igazán néznek meg tőle, s kiemelitek - hogy mégis valamicskét nőjön a nézettségi száma -, ahhoz még véletlenül sem írjátok oda, hogy kiemeltétek!
Egy kívülálló nem érti ezt, de TI NAGYON IS, NOSALTY!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-09-17 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-09-16 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Debóca
Debóca Fri, 2017-09-15 12:10

Most lett kész ez a finom édesség, én vaníliasodóval készítettem el. Mivel mindig olvasom a hozzászólásokat, én fél liter tejet használtam. Sajnos nem lett olyan szép vastag mint Glaseré, de ennél nagyobb baja nem volt. :-) Köszi a receptet! :-)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-09-15 09:23

Ez nem semmi! Minden napra 1 recept Glasertől kiemelve a Facebookon.......természetesen, ehhez sincs kiírva a kiemelés ténye.....persze, ezt már megszoktam......tegnap sem volt egy másiknál.......gratulálok, Nosalty!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-05-11 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

joppi
joppi / joppi Wed, 2017-05-10 13:42

Mindig elolvasom a kommenteket a tapasztalatok miatt...nade ennyit még sosem derültem! :)

Mankapanka
Mankapanka Sun, 2017-04-30 19:23

Akit esetleg elbizonytalanítanak a korábbi hozzászólások, azoknak üzenem, hogy a recept és a leírás helyes, a palacsinta finom! Az alma nem ereszt levet, a tészta nem szívja magába az olajat, nincsenek csapdák.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-12-11 22:08

pitypang54 nagyon helyesen irta, hogy 100 ml az nem jo. De van egy gond. Meg ha adagoljuk is a tejet es jo lessz a massza ez a recept egy kotvany!
Vegul is egy gofrisutoben sutottem meg. Az alma miatt nagyon konnyen megeg, magaba sziv egy csomo olajat. Ehetetlen! Ez csak az en velemenyem. Ha valaki recept szerint megcsinalja es sikerul, raadasul finom is lessz. Szoljon ram, hogy nem tudok sutni!

babareka
Budai Kispiszkos / babareka Sun, 2017-12-03 18:03

Csak megerősíteni szeretnélek...Úgy odaéget, mint a fene, pedig két teflont is kipróbáltam.Egy vékonyat és egy vastag aljút. Pár napig eleszem ezeket az odaéget almás bigyókat.

kingabinga
kingabinga / kingabinga Thu, 2016-11-10 10:16

Valaki próbálta már esetleg csak rizsliszttel készíteni? Úgy is működhet? Vagy ez esetben élesztő helyett inkább próbáljam sütőporral? Mit gondoltok?

506
finomliszt 250 g
tej 100 ml
vaj 30 g
tojás 2 db
friss élesztő 20 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
alma 2 nagy db
napraforgó olaj 3 ek