r
Nosalty Logó

Almás kelt palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2021 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 506 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 2021 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 185 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
  2. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük.
  3. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni.
  4. Forrósítsunk kevés olajat a serpenyőben. Minden palacsintához tegyünk kb. 1½ ek tésztát a serpenyőbe, és süssük oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5473
  • 7 napos nézettség: 7811
  • Össznézettség: 837393
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom, laktató palacsinta. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk egyszerűen fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral vagy vaníliamártással. Ebből az adagból nekem 12 darab pufók palacsinta lett.

Hozzászólások

Lajos

Finom! Én száraz éleszt?vel csináltam, úgy egy óra kell, míg megkel, de ugyanolyan jó!

pitypang54

Most kevertem be, de a liter tejjel egy teljesen híg folyadék lett!

dioevi

a recept 100 ml -t ír , az pedig 1 dl !

pitypang54

Most már tuti, hogy nem 100 ml tejjel m?ködik ez a recept. Jóval kevesebb folyadék kell hozzá!!!!!! Én belementem a buktába, más ne tegye! Fokozatosan adagoljátok hozzá a tejet, amikor összeállítjátok az alapanyagot, érezni, mikor elég, és akkor nem lesz vízszer?en híg lötty bel?le.

pitypang54

Általános iskola 3. osztály! 100 ml az 10 dl azaz 1 liter kedves mindenki!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves pitypang54! Általános iskola 3. osztály.....100 ml az 1 , azaz egy dl ! 1 liter, az pedig 1000 milliliter.....

pitypang54

Bocsika, én vagyok a nagyon hülye, mert a cl-el kevertem, mea culpa! A cuccot azért nagy kínlódva megsütöttem, és egészen ehet? is lett, csak jó sok lett bel?le, és nem úgy néz ki a végeredmény, mint a képen, de jó.

Törölt felhasználó

1 liter = 10 deciliter (jele: dl vagy dL) 100 centiliter, (jele: cl vagy cL) 1 000 milliliter, (jele: ml vagy mL) 1 000 000 mikroliter, (jele: ?l vagy ?L) 1 000 000 000 nanoliter, (jele: nl vagy nL) 1 000 000 000 000 000 femtoliter, (jele: fl vagy fL)

pitypang54

Hülye vagyok, na, mert a ml az nem cl, jóóóó van na :-)

Szandra2222

???? 100 ml = 1 dl. De ha te még csak másodikos vagy akkor bocs :)

Walaky

Innen is elt?nt minden hozzászólásom!!! Hogy ez nem volt kiemelve sose a Facebook-on?????? Mint égen a csillag, annyiszor kiemelte a Nosalty, csak ehhez a "szakácshoz" elfelejtik - szinte mindig, pedig rengetegszer kiemelt - ideírni, hogy ekkor és ekkor kiemeltük....!!!!!!

Walaky

"Anyám, add el a házat.....!"............

Törölt felhasználó

Nekem az 1 dl tejjel k?kemény tészta lett, fel kellett hígítanom. Mit csináltam rosszul ?

rianas

De jó, amiket írtok! Úgyis mindig azt kérdezi a gyerekem, hogy mi a fenének kell megtanulni az átváltásokat az iskolában!!!!!!!!!!!! :) Megmutatom neki!!!!!!!!!!!!! Szerencsére imádja a palacsintát... :)

Kreatívlaci

Már kb. egy hónapja mentettem ezt a receptet ,talán ma elkészítem !

Kreatívlaci

Már kb. egy hónapja mentettem ezt a receptet , talán ma elkészítem , pozitív visszajelzéseket kaptam barátaimtól !

Törölt felhasználó

30 perc alatt az alma nem enged sok levet a tésztába?

Ösztön Szerinti Anya

Valaki próbálta már esetleg csak rizsliszttel készíteni? Úgy is m?ködhet? Vagy ez esetben éleszt? helyett inkább próbáljam süt?porral? Mit gondoltok?

Walaky

Még, hogy nem jelent meg még egyszer sem a FACEBOOK-on????!!!!!! MILLIÓSZOR, CSAK NINCS IDEÍRVA, A KIS KEDVENCHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

pitypang54 nagyon helyesen irta, hogy 100 ml az nem jo. De van egy gond. Meg ha adagoljuk is a tejet es jo lessz a massza ez a recept egy kotvany! Vegul is egy gofrisutoben sutottem meg. Az alma miatt nagyon konnyen megeg, magaba sziv egy csomo olajat. Ehetetlen! Ez csak az en velemenyem. Ha valaki recept szerint megcsinalja es sikerul, raadasul finom is lessz. Szoljon ram, hogy nem tudok sutni!

Budai Kispiszkos

Csak meger?síteni szeretnélek...Úgy odaéget, mint a fene, pedig két teflont is kipróbáltam.Egy vékonyat és egy vastag aljút. Pár napig eleszem ezeket az odaéget almás bigyókat.

Mankapanka

Akit esetleg elbizonytalanítanak a korábbi hozzászólások, azoknak üzenem, hogy a recept és a leírás helyes, a palacsinta finom! Az alma nem ereszt levet, a tészta nem szívja magába az olajat, nincsenek csapdák.

Petrás

Ugyanezt tapasztaltam én is! Semmi gond a recepttel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?