Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt almás palacsinta

Kelt almás palacsinta
Kelt almás palacsinta
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéjas porcukorral megszórva vagy megtöltve fogyasztjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis langyos tejben (kis cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Simára keverjük a lisztet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Belereszeljük egy fél citrom héját,  és fokozatosan adagolva hozzá a tejet csomómentesre keverjük.
  3. Az almákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a tésztához keverjük.
  4. A felfutatott élesztőt is a palacsintatésztához keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Kevés vajon a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 626
elküldve: 7
receptkönyvben: 294
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás palacsinta kelesztéssel, élesztős palacsinta almával, kelt palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
finomliszt 20 dkg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 ek
tojás 4 db
élesztő 1 dkg
tej 6 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
alma 3 db
1 csipet
vaj 1 ek
porcukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint