Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás fűszeres sertéssült

Birsalmás fűszeres sertéssült
Birsalmás fűszeres sertéssült
150 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagybátyámtól kapott birsalmákat ilyen módon használtam fel. A birskompót túl "ötlettelen" volt, ezért valami mást kerestem. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot felszeleteljük, kissé megveregetjük klopfolóval. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval, kakukkfűvel fűszerezzük. Tűzálló tálba rakosgatjuk, kevés vizet és bort öntünk alá (ez elhagyható),és fólia alatt megsütjük.
  2. Közben meghámozzuk a birseket, magházukat kivesszük, és gerezdekre szeljük.
  3. Egy edénybe helyezzük a magházat és a héjat. Szegfűszeget és másfél liter vizet hozzáadva 30 percig fedő alatt főzzük.
  4. Utána ezt a levet ráöntjük a gerezdekre, és a cukrot hozzáadva puhára főzzük. A cukor mennyisége ízlés szerint változhat.
  5. Ha megfőtt, szűrőkanállal kivesszük az almákat, és a levet a joghurttal elkevert liszttel sűrítjük. Majd az almák harmadát visszahelyezzük, és botmixerrel pürésítjük. A maradék almát is visszatesszük. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 662
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

birsalmás sült, sertéskaraj birsalmával, fűszeres sertéscomb birssel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

683
sertéscomb 80 dkg
birs 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fehérbor 0.5 dl
szegfűszeg 1 ek
cukor 20 dkg
joghurt 150 g
finomliszt 2 evőkanál