r
Nosalty Logó

Almás gombóc, ahogy Kikker készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Almás gombóc, ahogy Kikker készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A forgatáshoz

Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A forgatáshoz

Összesen 3038 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gombóchoz

A forgatáshoz

Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 3038 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A forgatáshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük. Az almákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (hosszú, pepecs munka, mégsem ajánlom a reszelést, mert azzal sok levet ereszt).
  2. Hozzáadjuk a vajhoz a többi hozzávalót, zsemlemorzsából annyit, hogy gombócokat tudjunk formálni.
  3. Fél órát pihentetjük, hogy időt adjunk adarának, hogyfelszívja a levet, és jól összeálljon a tészta. Ezalatt felforralunk egy nagy fazék, enyhén sósvizet.
  4. Ha forr, gombócokat formálunk, kb. 10 percig főzzük. Segítsük fel a gombócokat a víz tetejére olyan 3 perc után. Két részletben főzzük.

A forgatáshoz

  1. Egy serpenyőben felolvasszuk a vaj felét, ebbe vesszük ki az első adag gombócot. Jól megforgatjuk a vajban. Utána tálra vesszük, és gazdagon meghintjük fahéjas cukorral, és kicsit megrázogatjuk. Ugyanígy járunk el a második adaggal is.
  2. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3756
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a nagymamámtól, édesanyámon át örökölt dr. Porpáczy Aladárné szakácskönyvéből származik. 

Hozzávalók

A gombóchoz

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...