Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás galette

Almás galette
Almás galette
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós tészta, rusztikus külső, egyszerű elkészítés: ez a galette, azaz a francia pite.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a víz nélkül összedolgozzuk, majd apránként annyi vizet dolgozzunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, golyókká formázzuk, majd lisztezett munkalapon kb. 15 cm-es átmérőjű köröket nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Az almát megmossuk, hántjuk, négybe vágjuk, majd a magházát kivágjuk, az almát apró kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Az almát elkavarjuk a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval és a keményítővel.
  4. A tölteléket elosztjuk a tésztalapok közepére, körben kb. 2 cm-es peremet szabadon hagyunk. A tésztaszéleket körben a töltelékre hajtjuk, enyhén rányomkodjuk.
  5. A sütemény széleit megkenjük kevés hideg vízzel, és megszórjuk a jégcukorral. 30 percre hűtőbe tesszük.
  6. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha tészta nagyon barnulna, takarjuk le pergament papírral.
  7. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percet hagyjuk hűlni. A porcukorral megszórva és 1-1 fagylalt gombóccal tálaljuk
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

galette, francia pite, francia almás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
vaj 175 g
cukor 2 teáskanál
1 csipet
finomliszt 235 g
víz 45 ml
alma 4 közepes db
citromlé 2 ek
cukor 90 g
fahéj 1 tk
szerecsendió 1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
jégcukor 1 ek
porcukor 2 púpozott ek
vanília fagylalt 20 dkg
víz 1 evőkanál