Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almakrémes piskóta

Almakrémes piskóta
Almakrémes piskóta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (99)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Nagyon finom, könnyű sütemény.


hozzávalók / 6 adag

A piskótalap

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk.
  2. Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, és felfőzzük.
  3. Az almát kihűtjük, időnként megkevergetve.
  4. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráterítjük a töltelék felét, majd ugyanígy járunk el a következő lappal.
  5. A harmadik lapot, a tetejét alaposan megszórjuk porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 249 350
elküldve: 40
receptkönyvben: 2 879
elkészítve: 71/110
Facebookon megjelent: 2

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskóta almakrémmel

Hozzászólások (99)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsike540
zsike540 Mon, 2014-02-03 22:32

Szeretném meg sütni, de valamit nem értek, hogy most hogy kell elvágni a piskótát, a tepsibe három fele vagy az egész piskótát szelem 3 fele, de ehhez meg nem lesz elég magas a tészta.

mariam
mariam / mariam Mon, 2014-02-03 23:29

A lapot vízszintesen kell 3 lapra vágni. Ha egy közepes méretű tepsiben 8 tojásból piskótát sütünk, annak olyan magasnak kell lennie, hogy 3 lapra lehet vágni.Ha nem lesz ilyen magas, akkor nem sült ki jól a piskóta. Üdv!

Ötödik2013
Ötödik2013 Sun, 2013-08-18 16:27

A receptet - MEGKÖSZÖNÖM! - valóban csodás ízű ALMÁSKRÉM!
(Magamtól soha nem jöttem volna rá, hogy ilyen csodával is lehet piskótát tölteni?!)
*
Töredelmesen bevallom, megcsaltalak...
VÍZES PISKÓTÁT készítettem, s azt töltöttem meg a KRÉMEDDEL!
Csodás lett!
MEGKÖSZÖNÖM!
*
Jó egészséget, sikeres sütést és főzöcskét!
Neked és az oldal többi látogatójának is!
De a NoSalty minden szerkesztőjének, mert kiérdemlik! A kedvencem ez az oldal, már az 5. szakácskönyvemet töltöm, ráadásul drága barátosnőmét is ZsuLalá-ét is. Eddig még nem haragudott meg érte, várom mikor emeli fel a mutató ujját, hogy már elég! Ő is bele akar tenni ezt meg azt...
*
Szép napot! Valóban szépet, békéset és biztonságosat. Mindenképpen, minden területen. Szívből!

mariam
mariam / mariam Sun, 2013-08-18 21:59

Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett a sütinek!:-)
Én is további minden jót kívánok! :-)

Anita Herder
Anita Herder Thu, 2012-04-05 21:07

Szia

Nem igazan ertem a recepted!
Ugy gondolom hogy a 2 pudingporhoz keves az 1 narancs leve, hogy kikeverheto legyen.
A lereszelt alma levevel parolom?Vagy ki kell csavarni?
Nagyon tetszik a recepted, s szeretnem husvetra elkesziteni, mert mindenki isteni finomnak talalja itt a nosalty-n

Udvozlettel
Anita

mariam
mariam / mariam Thu, 2012-04-05 21:13

Szia Anita!
A reszelt alma a cukorral párolva levet fog ereszteni, ehhez kell hozzáadni a narancslével elkevert pudingport.A narancs leve elég lesz ahhoz, hogy a pudingport ki lehessen keverni. A narancs nyilvánvalóan ne a legkisebb legyen, és ha mégsem lenne elég leve, akkor egy kis vízzel rá lehet segíteni.
Kellemes ünnepeket, és sok sikert a sütéshez! :-)

Anita Herder
Anita Herder Sun, 2012-04-08 11:26

Szia Mariam

Nagyon finom lett a suti, a vendegeimnek is nagyon izlett!!!
Kellemes unnepeket!!
Udvozlettel :
Anita

Anita Herder
Anita Herder Thu, 2012-04-05 22:08

Szia Mariam

Nagyon szepen koszonom a gyors valaszodat!
Aranyos vagy!
Neked is kellemes unnepeket!

Anita

kibord
kibord Sat, 2012-01-28 18:50

Nagyon finom süti. Az almáskrém isteni.
Mindig gondban voltam, hogy mihez kezdjek a fonnyadt, barnuló almákkal. Hát most már tudom :)

eve975
eve975 Sun, 2012-01-22 19:32

a heten mar masodszorra kellett elkeszitenem ezt a sutemenyt annyira izlett a csaladomnak!!!! Szuper egyszeru es finom. En annyit valtoztattam az alapanyagokon,hogy liszt helyett gluten mentes lisztet hasznaltam es narancs helyett grepfruit-ot. igy barki barmennyit ehetett belolle,koszonom a receptet fenomenalis volt!!!

mariam
mariam / mariam Mon, 2012-01-23 22:52

Nagyon örülök, hogy ilyen nagy sikere volt a sütinek! :-)
Üdvözlettel: Mariam

pappildi
pappildi Sun, 2012-01-15 10:52

Olvasom, hogy mindenki nagyon ügyes, csak nekem volt pechem ezzel a süteménnyel. Leírom, mik voltak a nehézségeim, illetve észrevételeim:

Saját recept alapján elkészült a piskóta, ami szuper gyorsan ment.

Az almák hámozása, felkockázása (nem reszeltem) nagyon sokáig tartott. Kb. 15 kisebb almát hámoztam meg.

A pudingpor miatt nagyon mérgelődtem. Kinek sikerült 2 zacskó vaníliás pudingport 1 db narancs levével kikeverni? Nekem nem! Kaptam egy ragacsot, és a száraz port, amit már nem tudott az a kevéske narancslé összedolgozni. Mérgemben úgy, ahogy volt, beledobtam a már főzésben lévő almába. Ennek az állaga sem tetszett, muszáj volt egy kis vizet aláönteni, mert odakapott az alja. Szerencsére olyan edényem van, ami nem engedte összekeveredni a "krémet" a lesült réteggel. (Megjegyzem: a legkisebb lángon kevertem a krémet.)

A tészta harmadolásával ezek után már nem akartam bajlódni. 3x11 cm széles hosszában felvágott magas lapokat kaptam, ettől aztán a piskótaszeleteim olyan magasak lettek, hogy fektetve tudtam csak tányérra tenni.

Nem szoktam túl bonyolult dolgokat sütni, de a mézes zserbó, kókuszos kocka és pl. a főtt gesztenyekrémes piskótarolád sokkal gyorsabban elkészül, mint ez a sütemény. A roládot is a gáztűzhely sütőtepsijében sütöm, ahogy ezt a süteményt is. Ezek után a férjem kérte, hogy legközelebb gesztenyés roládot süssek.

Amit leírtam, csakis az én tapasztalatom, csupán van bennem ezek után egy rossz érzés, hogy mindenkinek sikerült, csak nekem nem. Természetesen a család hamar elfogyasztotta, de az már biztos, hogy legközelebb nem kínlódom vele.

További sikeres sütés-főzést kívánok.

pappildi
pappildi Sun, 2012-01-15 23:51

Kedves mariam!

Olyan almákat kellett felhasználnom, amit a család már fonnyadtan nem evett volna meg. Tehát nem volt lédús. Annyira voltam rugalmas, hogy vizet öntöttem alá. Egy új recept elkészítésénél nagyon pontosan követem a leírtakat, ezért nem voltam a pudingpornál rugalmas. Tulajdonképpen pudingport most kezdtem el használni, eddig mindig magam készítettem a főtt krémet. Milyen finom is az! Emiatt nem jutott eszembe az, ami az egyik hozzászólónak, hogy tejföllel keverte ki a pudingport. Azt már nem írta, hogy miért is? :-)
Jaj, majdnem elfelejtettem, hogy akkor is "rugalmas" voltam, amikor nem tettem 20 dkg cukrot az almához, hiszen az alma édes volt. Ezért írták páran, hogy nagyon édes lett, mert jól megcukrozták.
Vannak nagyon tehetséges háziasszonyok, akik rugalmasak, én nem tartozom közéjük. Nekem nagyon pontos és kipróbált recept kell.
A képen nagyon jól néz ki az a szelet, ebből is látszik, hogy olyan, mintha igazi cukrász készítette volna, annyira szabályosan van elvágva. Ugyanúgy csodálkozom a csokimázokon is, hogy lehetnek olyan simák, mintha géppel dolgoznának. Lehet, hogy van is benne valami.

mariam
mariam / mariam Mon, 2012-01-16 16:03

Azért elég jól feltaláltad magad, és ez a lényeg!!! :-)
A teljesen részletesen leírt recepteknél is előfordul időnként, hogy nem olyan lesz, mint amit elvárunk tőle, ez szerintem mindenkivel előfordulhat. Hiszen annyi apró tényező közrejátszhat a sikerességen, és egy recept leírásakor nem lehet mindig mindenre kitérni, a legnagyobb jó szándék ellenére sem.
A mázak pedig annyiféleképpen készülhetnek, jobb letenni a voksot egy igazi jól bevált mellett, és azt használni a későbbiekben. Úgy vettem észre, hogy a legjobban a vajjal készült mázak szelhetőek jól, mert jobban dermednek, mint pl. a margarinos változatok.
További sikeres sütögetést kívánok! :-)

mariam
mariam / mariam Sun, 2012-01-15 20:55

Szia Papp Ildi!
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatokat szereztél a süteménnyel kapcsolatban. Nekem, és úgy látom másoknak is sikerült az adott arányokkal, és kínlódás nélkül.
Talán a következőket tudom mondani: az alma lehet kis méretű, kevésbé lédús, és nagy méretű, kifejezetten lédús. A kicsiket sokáig pucolod, a nagyokkal hamar elbánsz. A lédús több levet ereszt, tehát eleve már a saját levétől van nedvessége. A narancsra ugyanez vonatkozik, nem ismétlem, citrom is lehet ilyen is olyan is.
Szóval elnézést kérek, de némi rugalmasság azért szükséges még a sütéshez is.

puszedli01
puszedli01 Wed, 2011-08-31 00:17

nekem egy kicsit tul edes volt a toltelek, de nagyon finom maga a suti!

csabimarika
csabimarika Thu, 2011-08-04 22:16

ÉN MÁR TÖBBSZÖR SÜTÖTTEM MEG, MERT NAGYON FINOM !!!!!!!
KÖSZI A RECEPTET.
AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK, MERT NEM CSALÓDNAK BENNE.

Ruby
Ruby Tue, 2011-07-19 16:38

èn megcsináltam ez a sütit , jól is néz ki , de nekem nem lett a kedvencem. túl édesnek találtam.

Ciluska
Ciluska Fri, 2011-04-15 20:50

Sziasztok, ma megcsináltam a férjem szülinapjára tortaformában. Egyszerűen zseniális lett, annyit "fejlesztettem" rajta, hogy vaniliás cukros tejszínhabbal bevontam a torta oldalát, s a tetejét pedig szépen feldíszítettem, hogy pofás szülinapi tortát kapjak. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését, mert egyáltalán nem édes. Én Jonagold almából csináltam a tölteléket, és jó adag fahéjat is tettem bele! Köszi a receptet!

Kaszányi Lajosné
Kaszányi Lajosné Sat, 2011-03-26 20:23

Meg sütöttem cukor nélkül glukononnal nagyon finom lett ketté vágtam,és hosszába is így három rétegű krémes téglát kaptam. Közönöm

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Tue, 2011-02-15 09:15

Szia Mariam! nem esik szét a tészta ha három felé vágom ? meg ha meg is töltöm a krémmrl nem ázik szét? üdv mézecske 74!

mariam
mariam / mariam Tue, 2011-02-15 18:04

Mézecske, az enyém nem esett szét, és nem ázott el. Valószínű másnak sem, aki eddig elkészítette, mert ilyen jellegű panasz nem érkezett.
Sok sikert! :-)

gallov.borbala
gallov.borbala Sat, 2011-02-05 20:26

Nagyon-nagyon finom! Én átalakítottam diabetikusra, egy kicsit savanykás de finom. Gondolom milyen fincsi cukorral!

dorottya89
dorottya89 Tue, 2011-02-01 22:36

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon fincsi. A tésztát nagy tepsiben sütöttem meg (olyanban, amiket a sütőhöz szoktak adni), és 3 részre vágtam, de hosszában és nem a magasságát harmadoltam. Így egy téglalapot kaptam, szerintem ez jó módszer annak, aki mindig bajlódik a tortalapok felvágásával.

csabimarika
csabimarika Tue, 2011-01-18 18:52

Én már többször is meg sütöttem, nagyon finom!!!!!!!!
Aki még nem sütötte meg nyugodtan süsse mert biztos siker lesz!
Köszönöm a receptet.

seteluas
seteluas / seteluas Sun, 2011-01-16 16:39

Nagyon finom lett!!! Én fele durum, fele teljeskiőrlésű búzalisztből készítettem, és kicsit kevesebb xilittel, mint az előírt cukor mennyiség. Annyi lett a krém, hogy az egészet bevontam még kívülről is :)
Köszönöm a receptet! És milyen gyors volt!

Ágicicmic
Ágicicmic Tue, 2010-11-02 13:09

Megsütöttem az almás sütit, nagyon finom és szép is volt, de némi változtatást becsempésztem, akinek tetszik próbálja ki. Csak kockákra vágtam az almát és mint a kompótot megfőztem - a leve ivólének finom - a pudingporokat 1 kis pohár tejföllel kevertem ki , és némi almalével, az almát burgonyatörővel törtem nagyjából össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne, és ehhez adtam a tejfölös pudingport. A tetejét hidegen készíthető nagyon egyszerű kakaós mázzal vontam be, másnap még finomabb volt, de az csak mutatóban maradt. Aki mer bűnözni, adhat hozzá tejszinhabot is és már elegáns tortáról beszélhetünk. Köszi a receptet és bocs. a beleavatkozásért, de Te is próbáld meg, nagyon finom így is.

mariam
mariam / mariam Tue, 2010-11-02 14:05

Köszönöm szépen az ötleteket, hiába, bármilyen sütit lehet még fokozni! :-)
Ki fogom próbálni... :-)

mariam
mariam / mariam Tue, 2010-11-02 14:04

Köszönöm szépen az ötleteket, hiába, bármilyen sütit lehet még fokozni! :-)
Ki fogom próbálni... :-)

Ágicicmic
Ágicicmic Tue, 2010-11-02 13:09

Megsütöttem az almás sütit, nagyon finom és szép is volt, de némi változtatást becsempésztem, akinek tetszik próbálja ki. Csak kockákra vágtam az almát és mint a kompótot megfőztem - a leve ivólének finom - a pudingporokat 1 kis pohár tejföllel kevertem ki , és némi almalével, az almát burgonyatörővel törtem nagyjából össze, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne, és ehhez adtam a tejfölös pudingport. A tetejét hidegen készíthető nagyon egyszerű kakaós mázzal vontam be, másnap még finomabb volt, de az csak mutatóban maradt. Aki mer bűnözni, adhat hozzá tejszinhabot is és már elegáns tortáról beszélhetünk. Köszi a receptet és bocs. a beleavatkozásért, de Te is próbáld meg, nagyon finom így is.

ildi100
ildi100 Mon, 2010-10-04 09:19

Nagyon finom süti! Nekem csak 2 részre sikerült vágni a piskótalapot, de így is szép lett!

vanocska
vanocska Sat, 2010-08-07 13:29

igen tényleg nagyon finom sütemény.keresztfiam egyböl megevett belöle jó párat és igy el is fogyott amit nekik vittem.még sokszor elkészitem azt hiszem...

tucsike
tucsike Sun, 2010-07-25 09:51

Ismét megsütöttem. Az ize valami csodás, nem tudok betelni vele. Mégegyszer /és sokszor/ köszi a finom receptet. Mariam!

anyamaci 22
anyamaci 22 Fri, 2010-07-09 21:44

Hát ebben sem csalódtam,mert nagyon-nagyon finomra sikerült!Estére már mutatóba sem maradt belőle,szerencsére!Köszönöm szépen,Marica!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-06-11 23:36

Kedves Noja! Nálunk a pudingporok 40 g-osak, s szerintem ehhez a recepthez főzős pudingpor kell. Ha véletlenül tévednék, kijavítanak, csak azért válaszoltam, hogy hamar nekiláthass a fincsi sütinek!:) Üdv: Mrs Smith Ui.: Bocs, hogy beleszóltam mariam!

mariam
mariam / mariam Sat, 2010-06-12 16:55

Köszi Szurosp, hogy segítettél! :-)
Noja, 1 kiló 20 dkg az alma mennyisége.
Köszönöm a dicséretet! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 22:53

Hello! Imadom az almas sutiket. Szeretnem en is ezt megcsinalni de ket kerdesem lenne eloszor. Amikor azt irod hogy 1,2 kg alma - az 1 kilo 20 deka? vagy fel kilo? A masik kerdes pedig a pudingrol: instant puding vagy fozos puding? meg tudnad azt is nezni hogy hany grammos egy csomag mert en San Diego-ban lakom es itt mas a csomagolasa a pudingoknak.
Koszonom!!!
Noemi

ui: ma talaltam meg a weboldalatat veletlenul es szerintem mar kb 3 oraja csak nezegetem! nagyon tetszik!!

542
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
alma 1.2 kg
cukor 20 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
vaníliás pudingpor 2 csomag
sárgabaracklekvár 4 ek