Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.

Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.
Almahabos süti Aliz módra - Almahabos linzer 2.
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A látszat ellenére egyszerű, könnyű és nagyon finom. Az alap egy hagyományos linzertészta, rajta egy almás hab, kevés mézespuszedlivel feldobva, a tetején meg csokis linzertészta reszelve. Az elkészítés folyamatáról 17 fázisfotó itt található.

hozzávalók / 6 adag

A linzerhez

Az almahabhoz

ajánlat

Mi melegen ettük fagyival, de ez már igazán túlzás volt, mert önmagában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport.
  2. A vajat elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől!
  3. Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe pihenni.
  4. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és 3 ek cukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint), meg a fahéjjal megpároljuk (fedő nélkül). Hagyjuk hűlni!
  5. Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni.
  6. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  7. A maradék tésztába belereszelejük a csokit, összegyúrjuk, és betesszük  a mélyhűtőbe.
  8. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 2 ek cukorral, és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatjuk.
  9. Az elősütött tésztára rámorzsoljuk a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra), és ráöntjük az almahabot.
  10. A tetejére reszeljük a csokis linzertésztát, és betesszük az előmelegített sütőbe.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 890
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite, almás linzer, habos almás sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Fri, 2015-03-13 13:48

Nekem egy kicsit több időt vett igénybe az elkészítése. De biztosan fogom még sütni. Nálam a sütik versenyén dobogós helyen áll. (és nemcsak az almás piték között) Látszik, hogy aki megálmodta nagyon ért a süteményekhez is.
Köszönöm!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2015-03-16 09:53

Kedves Rózsa!
Köszönöm szépen ezt a pozitív véleményt, nagyon örülök neki.:)

gamica
gamica Sat, 2013-02-16 09:08

Én is megsütöttem... és a fele már oda is van. Puszedli hiányában egy kis vaníliás kekszet törtem az aljára. Így is jó lett,de el tudom képzelni, hogy a puszedli aromája még érdekesebbé teszi. Legközelebb azzal sütöm, mert biztos, hogy lesz legközelebb! :-)

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-02-18 11:13

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és köszönöm, hogy ezt meg is írtad.:)

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2012-01-30 12:00

Ez meg a legnagyobb dícséret, amit egy süti csak kaphat.:) Köszönöm szépen.:)

vberni90
vberni90 Fri, 2012-01-27 15:23

Ez a legfinomabb almás süti, amit valaha kóstoltam! Köszi a receptet! :)

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-03-30 12:33

Kedves Timi!
Ismét köszönöm, hogy ezt írtad, nagyon-nagyon örülök neki.:)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 10:02

Ma megint meg fogom sütni, már alig várom, hogy kész legyen! Ez az a süti, ami annyira bejött nekem, hogy minden nap megenném, kész vagyok tőle! :-)))

Azila1
azila / Azila1 Sat, 2011-03-12 23:00

Kedves Tímea!
Köszönöm szépen, és nagyon örülök, hogy ezt meg is írtad.:)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-03-11 17:03

Nagyon-nagyon finom! Végre!!! Az igazi PITE! Ezt a pitetésztát keresem, már mióta. Innen az oldalról már kipróbáltam jónéhány pitét; kókuszosat, amerikai almásat, magyar almásat, túrósat, meg mit tudom én még hányfélét, de egyiknek sem volt az igazi a tésztája! Ez az igazi! És a töltelék is valami eszméletlen finom! Nagyon örülök ennek a receptnek, felvettük a családi étlapra!!!

Üdv
Tímea

743
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 2 kk
tojássárgája 2 db
1 csipet
étcsokoládé 7 dkg
mézes puszedli 10 dkg
tojásfehérje 2 db
alma 1 kg
cukor 5 ek
fahéj 0 ízlés szerint