r
Nosalty Logó

Almában sült rácsos pite

Dávid
Almában sült rácsos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az almához

1069
Kalória
10.1g
Fehérje
132.4g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
409.4g
Víz
195.6g
Koleszterin
12.9g
Élelmi rost
68.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

Összesen 4275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az almához

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1069 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.5 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    1637.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 4275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.
  2. A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett pitetésztát kinyújtjuk, majd vékonyan felcsíkozzuk.

Az almához

  1. Négy alma tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk. A magházat kidobjuk, a gyümölcshúst félretesszük. A maradék négy almát meghámozzuk, ezeket is kicsumázzuk, és a többi almával együtt apróra felkockázzuk.
  2. A vajat egy edényben felolvasztjuk, majd rádobjuk az almakockákat, és 10-12 perc alatt megpároljuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, majd addig főzzük, amíg puha nem lesz. A legvégén belekeverjük a darált diót, hogy sűrűbb legyen a töltelék.
  4. A töltelékkel megpakoljuk a kivájt almákat, a tetejüket pedig a tésztacsíkokkal berácsozzuk.
  5. Az almákat hőálló tálba tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Csinos kis almás piték almában sütve, amit ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...