Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alap Rava Upma - avagy sós indiai reggeli

Alap Rava Upma - avagy sós indiai reggeli
Alap Rava Upma - avagy sós indiai reggeli
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az upma dél-indiai reggeli, ezer és egy variációval. A szó jelentése "sós liszt", bár a leggyakrabban grízzel, búzadarával (suji vagy rava) készítik. Az itt leírt recept a legegyszerűbb, legköltségkímélőbb a sok közül. Folyt. köv. a bonyolultabbakkal.

Ha valakinek kedve, ideje, pénze van, felturbózhatja a dolgot diófélékkel, mogyoróval, magvakkal, csípős paprikákkal, kurkumával, kókuszreszelékkel, gyömbérrel és fokhagymával...... szinte bármivel. Elkészíthető kuszkuszból, kukoricadarából, Vermicelli tésztából, durumlisztből, rizsből, tarhonyából, tápiókából és ki tudja, mit hagyok ki éppen. Kísérletezőkedvűeknek ideális talaj.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az uram csiliszósszal szereti, én magában eszem, nincs kötelező szósz hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy lábaskában.
  2. Pattogtassuk ki a magvakat.
  3. Pirítsuk üvegesre a hagymát, pirítsuk meg a búzadarát. Öntsük rá a vizet, tegyük bele a sót.
  4. Ugyanúgy, ahogy a tejbegrízt készítjük, időnként megkavargatva hagyjuk, hogy a búzadara megfőjön, magába szívja a vizet, és kész is vagyunk.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 180
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Patnaik Katalin

Mióta szakács: 2012.09.05.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

suji upma, rava upma, uppama, uppuma, uppittu, Kharabath, Rulanv

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Wed, 2012-09-12 14:58

Kedves Katalin,
nagyon tetszik a recept, de mivel búzadarát nem ehetek, írtad, hogy elkészíthetö kukoricadarával is, így el szeretném készíteni. kérdésem az lenne, hogy ugyanígy járunk el a kukoricadarával is, mint a receptben írtad, vagy kell valamit változtatni? válszodat kiváncsian várom !!
üdv.Évi

449
napraforgó olaj 2 ek
római kömény 1 kávéskanál
mustármag 1 kk
vöröshagyma 1 kis fej
gyömbér 1 cm
fokhagyma 2 gerezd
búzadara 200 g
0 ízlés szerint
víz 400 ml