r
Nosalty Logó

Ajvár padlizsánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Ajvár padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 108 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 654 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk meg, szeleteljük fel, a paprikákat csumázzuk ki.
  2. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe 180-190 fokon süssük addig, amíg a héjuk meg nem barnul. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a héjukat.
  3. A megmosott paradicsomok héját kereszt alakban vágjuk be. Tegyük forró vízbe, majd hideg vízbe, héjukat húzzuk le. A megtisztított fokhagymával, valamint a sült zöldségekkel együtt aprítsuk fel a húsukat.
  4. Felhevített olajon pirítsuk meg a tisztított, apróra vágott vöröshagymát, dobjuk az edénybe az összes zöldséget, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
  5. Főzzük addig, amíg a zöldségek szét nem főnek.
  6. Ekkor ízlés szerint ízesítsük borecettel.
  7. Az ajvárt töltsük sterilizált üvegekbe, és fejjel lefelé fordítva tároljuk, amíg ki nem hűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14725
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Pirítóssal kínáljuk. Sültek mellé is kitűnő!  

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Kiskertemben bőven terem a paprika, a paradicsom, a padlizsán. A kerti sütés-főzés is a nyári, őszi programok közé tartozik, ezért az ajvár sem hiányozhat az éléskamra polcáról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?