Airfyerben sült lakáskenyér
Hit helyett élet ha már a kenyérről van szó, ami alatt azt értem, hogy ne hidd el, hogy jó kenyeret tudsz venni még a boltokban, minden teli van tartósítószerrel és adalékanyaggal, a multik és kapzsi vállalkozások megszentségtelenítették azt ami szent: a kenyeret. Válaszd az igazi élet szimbólumát a valódi kenyeret a kor szellemének megfelelő csomagolásban, egy airfryerben. Igaz élet, igaz kenyér, a kenyérigazság: házilag, adalékanyag és tartósítószermentesen tápanyagokkal gazdagon. Ilyen az igazi testi és lelki átalakulás, transzformáció. Legyél győztes és süss házi kenyeret! Úgy megörültem a jó otthoni lakáskenyér receptnek, mert mindenkinél, ahogy kerestem az interneten az volt az érzésem, hogy bonyolult a recept. Végülis az elismert Limara konyhajának oldaláról, a blogbejegyzésekből kirakósoztam össze az elérhető, nagybetűs kenyeret, amit mindenki számára közkincsé teszek, akárcsak a híres büfében készült kínai tésztámat. Nem nagyzolok, habár ez a kenyér szuperlatívuszokat érdemelne, mert ez az új kenyér recept ugyanolyan klasszikusra sikeredett, mint a szeretett kínai tésztánk melyet már több millióan olvastatok. Ez a kenyér olyan finom és okos, hogy minden nap elfogy, ugyanakkor ez nem az a recept ahol olyan ételt fogsz enni, amit nem bírsz abbahagyni. Egyszerűen nagyszerű. Mindenkinek ajánlom a kenyérsütést, mert a kenyérsütés megnyugtatja az idegrendszered, megvéd a napi stressztől. Én személy szerint nem csak a friss kenyér hívogató illatát és ábrázatát szeretem, hanem imádom amikor a friss élesztő és liszt keveréke légiesen és méltóságteljesen bejárja a lakóhelyünket. Két dolog kell a jó kenyérhez: az alapanyagok, amire mindenki gondol egy kenyér elkészítésekor és a mumusnak tűnő a pofonnál sokkal egyszerűbb és jobb megoldás az úgynevezett öregtészta, ami egy előre elkészített és bekevert több napra elegendő előtésztát jelent. Ettől az előtésztától kapja meg a kenyér a jellegzetes összeérett ízét. Nem értek hozzá annyira, de tapasztalataim szerint állagjavító szerepe van az előtésztának a kenyér szemszögéből nézve, de ha valakinek van élettudományi vagy kémiai, biológiai vagy élelmiszer mérnöki végzettsége az kommenteljen nyugodtan. Én mindenesetre úgy rendszerezném a kelt tésztákkal való sütést, hogy minden amivel kelesztjük az kovásznak nevezhető érlelési időtől függően (kivéve a nyers élesztővel való sütést), így ez a Limara féle öregtészta, ami egy előtészta, az a kovász egy fajtája. Pont. Az előnye az, hogy szinte biztos a siker, nekem még nem sikerült ezt a receptet elrontanom, de aki nem figyel a pontos kelesztési időkre egy időzítővel, annak túlkelhet a tészta és elronthatja a kenyerét, de nyugodjatok meg, ez nem valószínű, hogy előfordul. Chat GPT a kovászról: (érdemes elolvasni) "Szó szerinti jelentése: A kovász egy előkeverék (általában víz és liszt keveréke), melyben élő mikroorganizmusok – élesztők és savbaktériumok – szaporodnak, és amelyet a kenyér tésztájának megemelésére használnak. Szimbolikus jelentése: A kovász a fermentáció, az átalakulás és a megújulás katalizátoraként is értelmezhető. Átvitt értelemben olyan alapvető, belső erőt vagy katalizátort jelképez, amely képes az egész rendszer (vagy személy) átalakulását, fejlődését előidézni." Szóval most, hogy tisztába kerültünk a fogalmakkal jöjjön a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb receptje az Airfryer kardió hála kenyér. A kenyérsütés időigényes de lehet közben ebédet főzni vagy házimunkát végezni vagy dolgozni, aki például home officeban dolgozik otthonról, mindösszesen 15 perc dagasztási idő az amire időt kell szakítani a többi kelesztési fázis már gyerekjáték, mert csak időnként át kell gyúrni a tésztát, majd formázni és megsütni. Tehát, dagasztás, kelesztés, formázás és sütés. Nyugalom, minden sütési titkot részletesen és precízen leírok a bolti és pék minőség elérésének érdekében. Első és legfontosabb titok, hogy a saját nyugalmunk megőrzésének érdekében a stressz levezetéseként és a természettel való kapcsolódás végett, kézzel gyúrjuk az élőtésztát, a kenyerünket. Én zenét szoktam hallgatni, de saját gondolatokkal, elmélkedés közben is lehet tésztát gyúrni.