Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

E 80 torta zaphyr konyhájából

E 80 torta zaphyr konyhájából
E 80 torta zaphyr konyhájából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak minden 5. évben új tortával állok elő, ez volt a második, a 30. születésnapjára. Ugyan macerásnak tűnik, mert 1 nappal előbb el kell kezdeni, de már mindenki ezt kéri tőlem... :)

hozzávalók / 12 adag

Csokikrém

Tészta

Kávékrém

ajánlat

Nagyon finom frissen is, de hűtőben elvan még pár napig (ha el nem fogy), és "összeérve" verhetetlen...

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokikrém

  1. A tejszínt gőz felett, hogy nehogy forrjon, a csokival összemelegítjük. Amikor már majdnem tökéletesen sima, félrerakjuk hűlni.
  2. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap habverővel egyenletesen kenhető krémmé verjük.

Kávékrém

  1. Egy kis edényben felforraljuk 3 ek vízzel a zselatint, és félretesszük hűlni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabbal ugyanezt tesszük.
  3. A tojás sárgáját gőz felett a cukorral együtt besűrítjük, nyugodtan lehet robotgépet használni, állandó kevergetés kell, nehogy a tojás megsüljön.
  4. Hozzákeverjük a kávét és a langyosra hűlt zselatint.
  5. Levesszük a gőzről. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, majd a tejszínhabot, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

Dobostorta lap

  1. A vajat megolvasztjuk, és a tojást kettéválasszuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a megolvasztott vajat óvatosan hozzáadjuk. Fellazítjuk 2 ek kemény habbal. A többi habot óvatosan keverjük hozzá.
  4. A lisztet rászitáljuk, és beleforgatjuk. Ne keverjük túl!!!
  5. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük a felét, és 8-10 perc alatt 180 c°-on megsütjük. A másik felével ugyanezt.

Marcipán

  1. A marcipánt kinyújtjuk kb. 4-5 mm-re.

Összeállítás

  1. Tálra rakjuk az egyik dobostorta lapot.
  2. Megkenjük a csokikrém felével, erre ráhelyezzük a marcipánt, majd erre kenjük a csokikrém másiki felét. Erre rakjuk a másik dobostorta lapot.
  3. Rátesszük a kávékrémet, és meghintjük kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zaphyr

Mióta szakács: 2011.12.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávéhabos-marcipános torta, csokitorta marcipánnal, csokikrémes dobostorta lapos torta marcipánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
habtejszín 5 dl
étcsokoládé 40 dkg
marcipán 20 dkg
cukor 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
tojás 4 db
vaj 5 dkg
1 csipet
instant kávé 2 ek
tojás 4 db
habtejszín 3 dl
cukor 2 ek
zselatin 2 teáskanál
víz 4 evőkanál