Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsuzsa szelet

Zsuzsa szelet
Zsuzsa szelet
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az egyik kolléganőmtől kaptam. Ő a lánya esküvőjére sütötte.Nagyon egyszerű, olcsó és kiadós süteményt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A tetejét csokimázzal is bevonhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a hozzávalókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy edényben gőz fölött kb. 5-10 percig főzzük.
  2. Majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, és összegyúrjuk.
  3. Az így kapott masszából, miután kihűlt 3 db / 26x35-os / lapot nyújtunk.
  4. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
  5. Krémhez a tejből és a pudingból sűrű krémet főzünk.
  6. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk a rumot.
  7. Majd a vajas krémet hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz, a lapokat megtöltjük, másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 370
elküldve: 9
receptkönyvben: 517
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncsos-rumos szelet

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Sun, 2011-11-06 16:00

Őszintén szólva nem vagyok éppen kezdő, és eddig a mézes lapokkal is boldogultam, nem a gyakorlat hiánya itt a gond szerintem. Persze, lehet, hogy mégis én szúrtam el nagyon valamit mind a kétszer, de még ha az állaga emiatt is ilyen, az ízének jónak kellene lennie, ez pedig nagyon nem finom. (Mitől is lenne az, ha cukor sincs benne, ami a mézet pótolná?) Részemről biztos, hogy nem próbálkozom vele többször.

zsumi10
zsumi / zsumi10 Tue, 2011-11-08 21:11

Szia aantee!
Valóban igazad van újból átnéztem a receptet és tényleg kihagytam a cukrot.Ez úton kérek elnézést,és köszi,hogy felhívtad rá a figyelmemet.
üdv:Zsumi

aantee
aantee / aantee Sat, 2011-11-05 21:21

Sajnos nagyon negatív tapasztalatot szereztem ezzel a sütivel... :-(
A tészta nagyon morzsalékos, háromszori nekifutásra sem sikerült a harmadát 20X15-nél nagyobbra nyújtani, végül egy lapot nyújtottam belőle és csináltam még egy adagot. De a tészta nem sült össze, repedezett, kekszszerű, száraz vmi lett belőle. A második adagot már melegebb sütőben sütöttem, az valamivel jobban sikerült, de ízre az sem igazán finom. Nagyon kéne bele cukor meg nem tudom... mert egy kis cukrot tettem bele végül, de nem az igazi. Egyszerűen nem finom és bánni is lehetetlenség vele.

zsumi10
zsumi / zsumi10 Sun, 2011-11-06 15:40

Szia aantee!
Igazán sajnálom,hogy nem sikerült a sütid.
Az tény akinek nincs megfelelő gyakorlata,hogy kell meg csinálni egy mézeskrémesnek vagy egy szalalkálikrémesnek a lapjait,amit színtén hasonló módon kell készíteni annak ez a süti valóban nem egyszerü.Azt javaslom először póbáld meg a mézeskrémes lapjait elkészíteni ami nyersen a meleg méztől ragad,nyúlik,sütés után pedig kemény és könnyen törik.Még valami ezeket a lapokat mindíg előmelegített sütöben,a tepsi hátulján zsírpapíron sütjük.Ha már megfelelő gyakorlatott szereztél akkor próbáld újra elkészíteni ezt a receptet. Hidd el akkor már ez a recept gyerekjáték lesz.

csenli
csenli Fri, 2010-10-01 12:50

 Szia! Szerintem Te a Lajcsi-szeletre gondoltál. Ezt én hamis Lajosnak hívom.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-10-01 12:55

Nem a Lajcsira gondoltam, csak nem igazán értem miért kell felfőzni, a margarint a tojást és a kakaót.
Gőz felett általában a mézes alapú sütitésztákat szoktam készíteni.

1525
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 5 dkg
cukor 20 dkg
méz 2 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
finomliszt 40 dkg
tej 7 dl
puncs pudingpor 3 tasak
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
rum 4 ek