vega

Így használj zabpelyhet sós ételekben is

Sokunk számára a mindennapok egyik alappillérje, a reggeli rutin része, sőt édességekben is gyakran használjuk – a zabpehely ugyanis az egyik legegészségesebb gabonaféleség, ami táplál, és rosttal lát el minket. Sós ételekben viszont kevésbé érvényesül, pedig ott is remek alapként használható.

Szekeres Dóra

Jobb, mint az eredeti – ételek, melyek finomabbak vega változatban

Itt a Veganuár, amely lehetőség arra, hogy az ember kipróbáljon valamit, amit addig sosem, és ki tudja, lehet egész életét megváltoztató szerepe lesz az életében. Ha teljesen vegánná vagy vegává nem is válunk ebben a hónapban, akkor is jó kipróbálni a húsmentes életmódot, mert sok, akár hagyományos étel egyenesen jobb vega vagy vegán változatban elkészítve.

Szekeres Dóra

A legszebb karácsonyi főételek esküdt halgyűlölőknek

Mi magyarok nem vagyunk egy halevő nemzet, de karácsonykor a legtöbb családban kerül valamilyen halféle az asztalra – gyakorlatilag ilyenkor fogyasztjuk el az éves halmennyiség legnagyobb százalékát. Ám sokan vannak, akik ízlésbeli vagy elvi okokból nem akarnak még ekkor sem halfélét fogyasztani – ettől még remek karácsonyi, ünnepi fogásokkal lehet készülni hal nélkül is.

Szekeres Dóra

Mit is jelent a veganizmus pontosan, ahol még a méz...

Javában tart a veganuár, amely azt tűzte ki célul, hogy próbáljunk meg egy hónapon át megismerkedni a vega, de főként a vegán életformával. Ki-ki elhatározása és vérmérséklete szerint kipróbálhatja, milyen egy hónapig teljesen vagy részlegesen elhagyni a húst és az állati eredetű élelmiszereket. De mit is jelent a veganizmus pontosan? Miért tiltott benne a méz, sőt a borivás is akár?

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek