Lefagyaszthatod a sajtot? Le, csak nem mindegy, melyiket
Napi Tippünkből megtudhatod, hogy mely típusú sajtokat fagyaszthatod le nyugodt szívvel, és melyeket jobb, ha nem teszed a hűvösre.
Szász NóriNapi Tippünkből megtudhatod, hogy mely típusú sajtokat fagyaszthatod le nyugodt szívvel, és melyeket jobb, ha nem teszed a hűvösre.
Szász NóriAz ünnepek már a nyakunkban lihegnek, töltött hús, sütemények illata száll, fahéj, szerecsendió lep el mindent körülöttünk. Szusszanjunk egy nagyot, és salátázzunk be, mielőtt nekivágunk a lakomáknak.
NosaltyA cikkben képet is mutatunk arról a sajtról, amelynek eladási ára olyan magas volt, hogy a tejtermék azonnal el is nyerte a világ legdrágább sajtszelete címet.
NosaltyCsakúgy, mint a zöldségek vagy a hús esetében, bizony a sajtnál sem mindegy, milyen formájúra vágjuk, szeleteljük vagy daraboljuk, amikor főzünk vele. Lássuk, mely esetekben mi a legelőnyösebb!
Lakos BenedekA sajtok népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, az azonban, hogy egészséges-e a fogyasztásuk, már kevésbé egyértelmű.
Szabó AnnaFeltételezhető, hogy sajt minden hűtőben akad, továbbá az is, hogy ezekkel a sajtokkal nemcsak szendvicseket szoktunk alkotni, hanem főzünk is velük. De mégis hogyan? – Ez a fő kérdés. Jöjjenek a válaszok!
Lakos BenedekA trappista ára megduplázódott az elmúlt 12-14 hónapban, erre válaszul a vásárlók mást kezdtek el vásárolni.
NosaltyAz ALDI után most egy újabb áruházlánc jelentette be, hogy nagy mértékben csökkenti az általa kínált hazai trappisták árát.
NosaltyNem minden tejterméket gyártanak azonos módon, így egy-egy sajt elkészítése között is hatalmas különbségek lehetnek – a laktózintoleranciától szenvedők szerencséjére!
NosaltyEgy olyan trükköt hozunk, amivel sokkal élvezetesebbé válik a parmezán szélének elfogyasztása.
Szász NóriEgy agrárközgazdász szerint egyik kedvenc alapélelmiszerünk kilós ára nemsokára akár 1000 forinttal is visszaeshet.
NosaltyAmikor a tésztánkra reszeljük a világ egyik legfinomabb sajtját, a parmezánt, valószínűleg nem gondolunk bele, hogy milyen furcsa folyamat során készül. Bár lehet, jobb is.
NosaltyHa imádod a sajtot, és szeretsz aludni, valamint szívesen összekötnéd e két tevékenységet, és még pénzt is keresnél vele, akkor te lehetsz a tökéletes alany egy furcsa kísérlethez. Persze csak akkor, ha nem félsz a rémálmoktól.
NosaltyA diétázók között sokan elítélik a sajtokat, mert köztudottan magas a zsírtartalmuk. De ez egyben azt is jelenti hogy egészségtelen lenne mindennap fogyasztani ezt az élelmiszertípust?
NosaltyA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyFelhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!
Nosztalgiázzunk egy kicsit, és nézzük meg, hogyan készít palacsintát a három híres bemondónő.