6 hideg időben is hívogató sajtos saláta

Az ünnepek már a nyakunkban lihegnek, töltött hús, sütemények illata száll, fahéj, szerecsendió lep el mindent körülöttünk. Szusszanjunk egy nagyot, és salátázzunk be, mielőtt nekivágunk a lakomáknak.

Válasszunk ebédünk, vacsoránk tárgyának egy igazán friss, sajtos salátát az őszi szezon végén, felkészülve a karácsonyi plusz kilókra is. Viccet félretéve, ezek a gazdag saláták, legyen rajtuk bármilyen sajt, könnyen kiváltják a nehezebb ételeket is tápanyagtartalomban.

 1. 1.

  Zelleres sajtsaláta

 2. 2.

  Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval

 3. 3.

  Tamarind szószos kecskesajtsaláta

 4. 4.

  Holland sajtsaláta

 5. 5.

  Mozzarellás bulgursaláta

 6. 6.

  Marinált paradicsomos tésztasaláta

Még több sajtos saláta itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.