Ajánló

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?

Lakos Benedek

„A mai napig találkozom azzal az előítélettel, hogy azért, mert...

Pillár Anna 26 évesen örökölt egy gazdaságot Martonvásáron, ám a dietetikusnak tanuló lány ahelyett, hogy eladta volna a földet, maga kezdte el megművelni, hogy egészséges élelmiszerrel lássa el az embereket. A kertjében termő zamatos barackokról vált ismertté, de a több hektáros biogazdaságban többféle gyümölcs és zöldség is terem. Egy éve egy barátnőjével kiegészülve már vegán krémeket, pástétomot, vajakat is készítenek a terményekből. Bár a biogazdálkodás rengeteg kihívással jár, Anna példaértékű kitartással és elszántsággal dolgozik az Amla kerten, összhangban a természettel.

Szász Nóri

Vaskos, szaftos és őrülten sajtos szendvics tartja lázban Londont

Amit mi nemes egyszerűséggel sajtos-tejfölös tésztaként fogyasztunk, arra az amerikai válasz a mac ‘n’ cheese, vagyis a saját, vagy boltban kapható sajtszósszal nyakonöntött makaróni. London Camden városrészén, egy menő ételbárban emeltek a téten, és street fooddá varázsolták a sajtos makarónit. Nem, nem papírpohárba porciózva, hanem kovászos kenyérszeletek közé halmozva. A kalóriatartalomról jobb nem beszélni!

Pákozdi Nóri

3 recept kelbimbóval, a cuki, de elhanyagolt káposztafélével

Lehet nem szeretni ezeket a kedves zöld gömböket? Sajnos sokan nem kedvelik, mert csak az iskolai túlpárolt, szétfőtt kelbimbó van meg az emlékezetükben, ezért később sem próbálkoznak vele. A következő három recept nekik szól, hogy megszeressék, de a zöldség kedvelőinek is küldjük őket, hogy még többször, minél színesebben használhassák fel ezt a tényleg izgalmas alapanyagot.

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek