5 konyhai tárgy, amit túl gyakran takarítasz, és ezzel kárt...
Szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok – és ez tökéletesen igaz a takarításra is.
Szabó AnnaSzokták mondani, hogy jóból is megárt a sok – és ez tökéletesen igaz a takarításra is.
Szabó AnnaA konyha tisztán tartása és rendszeres takarítása elengedhetetlen a mindennapokban. De lehet, hogy a helyes takarítási módszernek gondolt praktikák mégsem olyan hatékonyak? Mutatunk 5 módot, amit kikezdtek a szakemberek!
NosaltyA főzés során nem árt odafigyelni az élelmiszer-biztonságra, mert néha egy-egy apró hiba is betegségekhez vezethet. Jobb megelőzni a bajt!
NosaltyNapi Tipp: Ha te is elköveted ezeket a teafőzési hibákat, akkor egy finom tea helyett csak egy meleg lötty lesz a bögrédben. Mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni!
NosaltyA süteménysütés viszonylag egyszerű folyamat, amit egy-egy recept szabályoz. Persze nem mindig sikerül minden úgy, ahogy kéne, és ilyenkor ütnek be a kisebb-nagyobb katasztrófák. Szerencsére ezek közül sok helyzet még menthető.
Lakos BenedekNyilván senki nem szeret a hibáin keresztül tanulni: sokkal jobb, ha valami elsőre sikerül, és nem a leégett fazék mellett kell buddhai mosollyal elkönyvelni a tanulságot. Mégis elengedhetetlen a főzés során, hogy elrontsunk ezt-azt, és most derüljön fény arra is, hogy miért nem a világ vége ez.
Lakos BenedekElőfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!
Szász NóriÉteleink minősége és saját egészségünk láthatja kárát annak, ha elkövetjük ezeket a mindennapi hibákat a konyhában.
NosaltyBármennyit mozgunk is a konyhában, legyünk felkészülve, hogy előbb vagy utóbb valamilyen baleset érhet minket. Az éles kések, nyílt lángok és forró felületek mellett dolgozni nem csekélység, nézzük, mi a teendő, ha megsebezzük magunkat.(x)
NosaltyTalán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)
NosaltyEgy tepsi frissen illatozó kelt csiga a konyhapulton: történhet ennél csodásabb dolog a konyhában? Persze ahhoz, hogy idáig eljussunk, ki kell kerülnünk néhány akadályt, hogy a kis csavart péksütemények jól sikerüljenek.
Lakos BenedekKényes dolog a sodó- és pudingfőzés: a hosszadalmas kevergetés könnyen szomorú véget érhet, ha nem figyelünk a hőmérsékletre. Ilyenkor ugyanis csomós lesz a krém, ami teljesen el tudja rontani az élményt. Szerencsére van gyógyír a csomókra, nézzük, mit kell tenni!
Lakos BenedekA sajttorta készítése alapos odafigyelést igényel, több ponton is belebukhatunk ebbe a desszertbe. A keveréstől egészen a sütésig a szabályok szerint kell játszanunk, máskülönben a torta megreped vagy besüpped.
Lakos BenedekMég mindig nem megfelelőek egyes konyhai szokásaink, derült ki a legújabb nemzetközi kutatásból. A Nébih által közreadott adatok szerint van hová fejlődnünk.
NosaltyA nyár egyik nagy slágere a lángos mellett a főtt kukorica. De hiába a népszerűség, sokan még mindig nem úgy főzik, ahogy a legfinomabb lesz. Ahány ház, annyi szokás, de van pár tippünk, hogy a legtutibb legyen!
Németh OrsiÚgy tűnik, ide érdemes a napokban ellátogatni, ha valóban kedvező árú fürtös paradicsom a vágyunk. És kinek ne lenne ez a vágya? Elvégre lecsószezon van!
NosaltyA zöldség, ami virító zöld színével, furcsa illatával és vicces, faszerű kinézetével sok gyerek és felnőtt mumusa - pedig jól elkészítve tényleg finom, sőt, úgy tűnik, még a cukorbetegség kialakulása ellen is megvédhet.
NosaltyHa neked is vannak kerti cserepes növényeid vagy palántáid, amiket meg szeretnél védeni az időjárás viszontagságaitól, mindenképpen ugorj be egy Lidlbe!
Sőt, nemcsak a hortenzia, de a rózsa és a levendula is hálás lesz, ha ezzel locsolod meg.
A nyári kert egyik éke a leander. Nem igényel extra figyelmet, mégis, ha ezt tapasztalod, előfordulhat, hogy ki kell dobnod ezt a színpompás növényt.
Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...