5 konyhai tárgy, amit túl gyakran takarítasz, és ezzel kárt...
Szokták mondani, hogy jóból is megárt a sok – és ez tökéletesen igaz a takarításra is.
Szabó AnnaSzokták mondani, hogy jóból is megárt a sok – és ez tökéletesen igaz a takarításra is.
Szabó AnnaA konyha tisztán tartása és rendszeres takarítása elengedhetetlen a mindennapokban. De lehet, hogy a helyes takarítási módszernek gondolt praktikák mégsem olyan hatékonyak? Mutatunk 5 módot, amit kikezdtek a szakemberek!
NosaltyA főzés során nem árt odafigyelni az élelmiszer-biztonságra, mert néha egy-egy apró hiba is betegségekhez vezethet. Jobb megelőzni a bajt!
NosaltyNapi Tipp: Ha te is elköveted ezeket a teafőzési hibákat, akkor egy finom tea helyett csak egy meleg lötty lesz a bögrédben. Mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni!
NosaltyA süteménysütés viszonylag egyszerű folyamat, amit egy-egy recept szabályoz. Persze nem mindig sikerül minden úgy, ahogy kéne, és ilyenkor ütnek be a kisebb-nagyobb katasztrófák. Szerencsére ezek közül sok helyzet még menthető.
Lakos BenedekNyilván senki nem szeret a hibáin keresztül tanulni: sokkal jobb, ha valami elsőre sikerül, és nem a leégett fazék mellett kell buddhai mosollyal elkönyvelni a tanulságot. Mégis elengedhetetlen a főzés során, hogy elrontsunk ezt-azt, és most derüljön fény arra is, hogy miért nem a világ vége ez.
Lakos BenedekElőfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!
Szász NóriÉteleink minősége és saját egészségünk láthatja kárát annak, ha elkövetjük ezeket a mindennapi hibákat a konyhában.
NosaltyBármennyit mozgunk is a konyhában, legyünk felkészülve, hogy előbb vagy utóbb valamilyen baleset érhet minket. Az éles kések, nyílt lángok és forró felületek mellett dolgozni nem csekélység, nézzük, mi a teendő, ha megsebezzük magunkat.(x)
NosaltyTalán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)
NosaltyEgy tepsi frissen illatozó kelt csiga a konyhapulton: történhet ennél csodásabb dolog a konyhában? Persze ahhoz, hogy idáig eljussunk, ki kell kerülnünk néhány akadályt, hogy a kis csavart péksütemények jól sikerüljenek.
Lakos BenedekKényes dolog a sodó- és pudingfőzés: a hosszadalmas kevergetés könnyen szomorú véget érhet, ha nem figyelünk a hőmérsékletre. Ilyenkor ugyanis csomós lesz a krém, ami teljesen el tudja rontani az élményt. Szerencsére van gyógyír a csomókra, nézzük, mit kell tenni!
Lakos BenedekA sajttorta készítése alapos odafigyelést igényel, több ponton is belebukhatunk ebbe a desszertbe. A keveréstől egészen a sütésig a szabályok szerint kell játszanunk, máskülönben a torta megreped vagy besüpped.
Lakos BenedekMég mindig nem megfelelőek egyes konyhai szokásaink, derült ki a legújabb nemzetközi kutatásból. A Nébih által közreadott adatok szerint van hová fejlődnünk.
NosaltyMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...