Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Előfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!

Bármilyen okból is jutna eszedbe, hogy a rántottához, Eggs Benedicthez, buggyantott tojáshoz vagy bármilyen más tojásételhez feltört tojások héját visszatedd a dobozába, akkor ne tedd! Ha később komposztálni akarod, akkor se ott tárold őket, mert komoly problémát okozhatsz ezzel.

Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Ennek oka a keresztszennyeződés. A konyhában kiemelten fontos ügyelni a tisztaságra, hiszen az ételekkel kórokozókat vihetünk be a szervezetünkbe – ezért sem mossuk meg a nyers csirkehúst, vagy nem eszünk túl sok nyers sütitésztát. A feltört és még épp tojásokkal is ez a helyzet.

Ha együtt tárolod ezeket, akkor jelentősen megnő a baktériummal való szennyeződés kockázata.

Az amerikai Eggs Safty Center szerint nem is ajánlott újrahasználni magukat a dobozokat sem, hiszen nem lehet őket megfelelően tisztítani, és így baktériumokkal szennyezhetik a friss tojásokat.

Az ő ajánlásuk alapján érdemes azonnal megszabadulni a tojáshéjtól - mehet a kukába vagy a komposztba, illetve a dobozokat is a megfelelő helyre kell juttatni, miután kiürültek.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek