Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Előfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!

Bármilyen okból is jutna eszedbe, hogy a rántottához, Eggs Benedicthez, buggyantott tojáshoz vagy bármilyen más tojásételhez feltört tojások héját visszatedd a dobozába, akkor ne tedd! Ha később komposztálni akarod, akkor se ott tárold őket, mert komoly problémát okozhatsz ezzel.

Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Ennek oka a keresztszennyeződés. A konyhában kiemelten fontos ügyelni a tisztaságra, hiszen az ételekkel kórokozókat vihetünk be a szervezetünkbe – ezért sem mossuk meg a nyers csirkehúst, vagy nem eszünk túl sok nyers sütitésztát. A feltört és még épp tojásokkal is ez a helyzet.

Ha együtt tárolod ezeket, akkor jelentősen megnő a baktériummal való szennyeződés kockázata.

Az amerikai Eggs Safty Center szerint nem is ajánlott újrahasználni magukat a dobozokat sem, hiszen nem lehet őket megfelelően tisztítani, és így baktériumokkal szennyezhetik a friss tojásokat.

Az ő ajánlásuk alapján érdemes azonnal megszabadulni a tojáshéjtól - mehet a kukába vagy a komposztba, illetve a dobozokat is a megfelelő helyre kell juttatni, miután kiürültek.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...