Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Előfordult már, hogy a feltört tojás héját egyszerűen visszatetted a dobozába a többi tojás mellé? Az komoly hiba, eláruljuk, hogy miért nem szabad a tojáshéjat a még ép tojások mellett tárolni!

Bármilyen okból is jutna eszedbe, hogy a rántottához, Eggs Benedicthez, buggyantott tojáshoz vagy bármilyen más tojásételhez feltört tojások héját visszatedd a dobozába, akkor ne tedd! Ha később komposztálni akarod, akkor se ott tárold őket, mert komoly problémát okozhatsz ezzel.

Az ok, amiért sose tedd vissza a tojáshéjat a dobozba

Ennek oka a keresztszennyeződés. A konyhában kiemelten fontos ügyelni a tisztaságra, hiszen az ételekkel kórokozókat vihetünk be a szervezetünkbe – ezért sem mossuk meg a nyers csirkehúst, vagy nem eszünk túl sok nyers sütitésztát. A feltört és még épp tojásokkal is ez a helyzet.

Ha együtt tárolod ezeket, akkor jelentősen megnő a baktériummal való szennyeződés kockázata.

Az amerikai Eggs Safty Center szerint nem is ajánlott újrahasználni magukat a dobozokat sem, hiszen nem lehet őket megfelelően tisztítani, és így baktériumokkal szennyezhetik a friss tojásokat.

Az ő ajánlásuk alapján érdemes azonnal megszabadulni a tojáshéjtól - mehet a kukába vagy a komposztba, illetve a dobozokat is a megfelelő helyre kell juttatni, miután kiürültek.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.