Mit főzzek ma? Kelkáposztaleves, fűszeres zellerhasáb és mogyorós datolyaszelet laktat
Nem kell félni, se megijedni: a gyors jóllakás már robog minden éhes száj felé, mégpedig kelleves, zellerhasáb és datolyaszelet formájában.
NosaltyNem kell félni, se megijedni: a gyors jóllakás már robog minden éhes száj felé, mégpedig kelleves, zellerhasáb és datolyaszelet formájában.
NosaltyHa jobban belegondolunk, szinte mindenkit, aki gyakran megfordul a konyhában, ért már kisebb nagyobb baleset. A sütés-főzés legegyszerűbb műveletei is bajt okozhatnak egy óvatlan pillanatban. Íme három beszámoló, amiből bőven lehet tanulni. (x)
NosaltyEgy háztartási baleset olyan, mint a szükséges rossz: időről időre megtörténik, a konyha pedig kiemelten veszélyes terep, ehhez kétség sem fér. Égő olaj, forró serpenyők, edények, kicsapódó gőz, éles kések. Lássuk, mikre érdemes vigyáznunk!(x)
NosaltyBármennyit mozgunk is a konyhában, legyünk felkészülve, hogy előbb vagy utóbb valamilyen baleset érhet minket. Az éles kések, nyílt lángok és forró felületek mellett dolgozni nem csekélység, nézzük, mi a teendő, ha megsebezzük magunkat.(x)
NosaltyA konyha a kreativitás, a felfedezés és az öröm helyszíne, de számtalan veszélyt is rejt. A vágások, égési sérülések esetenként velejárói a konyhai foglalatosságoknak, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a főzésről, csak érdemes felkészülni a váratlan eseményekre: ezért jó, ha van az otthoni elsősegélydobozban Bepanthen Plus és BepanGel. (x)
NosaltyTalán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)
NosaltyA leggyakorlottabb szakácsokkal is előfordul, hogy egy pillanatra nem figyelnek oda, ez a kiesés pont elég arra, hogy meglegyen a baj. Annak jártunk utána, hogyan előzhetjük meg az óriási malőröket. (x)
NosaltyAz apró konyhai balesetek egyik háztartásban sem szokatlanok: aki szeret főzni, az életében legalább egyszer vagy megégeti magát, vagy megvágja az ujját, az ilyen sérülések pedig még a legjobbakat sem kerülik el, sőt: néha megesik, hogy maguk a leghíresebb séfek esnek majdnem a konyha legnagyobb áldozatául. (x)
NosaltyNagyon fájdalmas tud lenni, ha leégünk a napon, így az ember megpróbál mindent bevetni, hogy enyhítsen a szenvedésén. Szerencsére van néhány tippünk, ami segíthet.
NosaltySemmiképp se csináld utána, avagy a kihűlt sütő a biztonságos sütő.
Országh KittiKaukázusi medvetalp és óriás medvetalp - ezek azok, amelyektől félned kell. És akár 3-5 méteresre is nőhetnek!
NosaltyMinket is meglepett, milyen hír pirig-pereg most nagy erőkkel az interneten - emberek avokádótól szereznek sérüléseket!
NosaltyTíz jó tanács – így kerüld el a balesetet, ha forró olajban készülsz sütni. Azt is megmondjuk, mikor kezdhetsz el tényleg aggódni, és milyen óvintézkedéseket foganatosíts.
NosaltySokszor nem is gondolnánk, hogy egy egyszerűbb kerti tevékenység elvégzése, illetve a díszkert önmagában mennyi veszélyt rejthet.
NosaltySokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Sok gyümölcs héja sajnos a kukában végzi, pedig gyakran ezek a részei a gyümölcsnek a leggazdagabbak tápanyagokban. Íme öt gyümölcs, amelynek a héja ehető, és akár a táplálkozásunkat is gazdagíthatja.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...