5 hiba, amit – szinte – mindenki elkövet a konyhában

Ételeink minősége és saját egészségünk láthatja kárát annak, ha elkövetjük ezeket a mindennapi hibákat a konyhában.

A konyhában rengeteg hibát lehet elkövetni, amire talán nem is gondolnánk. Mindenki biztos abban, hogy ahogy ő csinálja, az a legjobb, de nem biztos, hogy ez mindig így van. Mutatunk néhány hibát a konyhában, amit a legtöbben elkövetünk, és nem is tudunk róla:

A zöldség és a gyümölcs nem jó barát

Teljesen mindegy, hogy a hűtőben, egy fiókban vagy egy tálban tároljuk a gyümölcseinket és zöldségeinket, fontos, hogy elkülönítsük őket. Ez azért nagyon fontos, mert bizonyos gyümölcsök, például az alma vagy a banán etiléngázt bocsátanak ki, amelytől a zöldségek hamar rothadásnak indulhatnak.

Melegen soha

Ha melegen rakjuk be a műanyag tárolódobozunkba az ételt, akkor kioldódhatnak belőle olyan, egészségre káros vegyületek, amelyek így az ételünkbe kerülhetnek. Sőt, a szakemberek azt ajánlják, hogy ha lehetséges, akkor a műanyag tárolókat soha ne mosogassuk túl forró vízben sem!

Ne mosd meg rögtön!

Amint hazaértél, az az első dolgod, hogy megmosod a gyümölcsöt és a zöldséget? Semmiképpen ne tedd, hiszen ezzel azonnal romlásnak indulnak. Csakis akkor mosd meg a gyümölcsöket és a zöldségeket, ha rögtön felhasználod őket.  

5 hiba, amit mindenki elkövet a konyhában

Csak kis csomagban vegyünk fűszereket

A fűszerekből érdemes minél kisebb csomagot venni, mert minél hosszabb ideig tároljuk, annál inkább vesztenek az ízükből, így az ételt sem ízesítik meg rendesen. Fontos továbbá, hogy száraz helyen tartsuk őket, ahol nem éri őket közvetlen napfény.

Ne tárolj semmit a hűtő tetején!

Bármennyire is kicsi a konyhád, ne tegyél semmilyen ételt a hűtő tetejére, ugyanis ez a háztartási eszköz hőt bocsájt ki, amelynek hatására megromolhat, amit ráteszünk. Italokat sem érdemes itt tárolni, hiszen azok íze is megváltozhat hő hatására.

Forrásunk volt.


Még több segítség a konyhában:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?