fine dining

„Ez egy lakásétterem, de a színvonal a top éttermekhez húz”...

Szerda esti vacsorapartijaik során mondták először a barátaik, hogy nekik épp egy ilyen lakáséttermet kéne csinálniuk. Zaida és Igor, végigjárva a gasztronómia valamennyi lépcsőfokát, a legszínvonalasabb helyeken szerzett tapasztalatok birtokában, 2018 decemberében nyitották meg lakáséttermüket a Bihari János utcában. Kezdetekről, magyar és orosz konyháról, a skandináv siker titkáról beszélgettünk velük.

KormosLili

„A szuvid sem szitokszó” – interjú a 30 éves Arany...

Az Arany Kaviár 2020-ban vált felnőtté, a Vár alatti Ostrom utcában található étterem ugyanis betöltötte 30. évét. Ez azonban nem jelenti, hogy leragadtak volna a tradicionálisnál, épp ellenkezőleg, az előremutató szemléletmód tette valódi fogalommá a helyet. Bár a lokáció azt feltételezné, turisták helyett a hazai vendégek adják a törzsközönséget, amire kifejezetten büszkék is. Nyíri Szásával, az Arany Kaviár társtulajdonosa és executive séfje mesélt nekünk.

Szász Nóri

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.