Gordon Ramsay új étterme a legnagyobb séf előtt tiszteleg

Új éttermet nyitott Gordon Ramsay, mely a francia gasztronómia legmeghatározóbb alakjáról kapta a nevét. Vajon klasszikus névhez klasszikus konyha is jár?

Georges Auguste Escoffier a gasztronómiatörténet egyik legnagyobb alakja. Az 1840-es években született séf volt a klasszikus francia konyha egyik úttörője, számtalan főzési technikát és módszert köszönhetünk neki, de például ő volt az első szakács, aki bevezette az à la carte menü fogalmát, sőt, az ő metódusai határozzák meg a mai napig a klasszikus éttermi rendszer működését is (a témáról korábban ebben a cikkben írtunk részletesen).

Escoffier szobra a róla elnevezett étteremben (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Gordon Ramsay most Escoffier munkássága előtt tiszteleg, a napokban nyitotta meg ugyanis étteremcsoportjának legújabb luxus vendéglátóhelyét, az Escoffier1890-t, és mint ahogy az a Dining Guide cikkéből kiderül, az étterem éppen arra a Savoy Hotelre néz, amely 1890-ben meghozta a francia séfnek az első, világhírnév felé vezető sikereket. Itt kezdett el ugyanis együttműködni a híres szállodalánc alapítójával, César Ritz-zel, akivel nemcsak a párizsi Ritz Hotelt, de később már a londoni Carltont is együtt nyitották meg.

Gordon Ramsay munkásságára óriási hatással volt a francia konyhaművészet, a világhírű Joël Robuchon és Guy Savoy éttermeiben sajátította el a klasszikus éttermi világ működésének alapjait.

Az Escoffier1890 egyik fogása (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Az Escoffier1890 éttermet az első sajtóvisszhangok szerint inkább a modern francia konyha jellemzi kiváló borszortimenttel, több fogás is utal azonban Georges Auguste Escoffier Savoy-ban folytatott munkásságára. A mindössze 26 székkel rendelkező étterem executive chef pozícióját James Sharp tölti be, aki már több éve dolgozik Ramsaynek, és aki most a cégcsoport Michelin-csillagos Pétrus éttermének senior sous-chef pozíciójából lépett feljebb. Az Escoffier1890 kóstolómenüjére 110 fontért, vagyis nagyjából 50 ezer forintért fizethetünk be.

Forrásunk volt. Címlap: Getty Images /GP Images/WireImage


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...