Gordon Ramsay új étterme a legnagyobb séf előtt tiszteleg

Új éttermet nyitott Gordon Ramsay, mely a francia gasztronómia legmeghatározóbb alakjáról kapta a nevét. Vajon klasszikus névhez klasszikus konyha is jár?

Georges Auguste Escoffier a gasztronómiatörténet egyik legnagyobb alakja. Az 1840-es években született séf volt a klasszikus francia konyha egyik úttörője, számtalan főzési technikát és módszert köszönhetünk neki, de például ő volt az első szakács, aki bevezette az à la carte menü fogalmát, sőt, az ő metódusai határozzák meg a mai napig a klasszikus éttermi rendszer működését is (a témáról korábban ebben a cikkben írtunk részletesen).

Escoffier szobra a róla elnevezett étteremben (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Gordon Ramsay most Escoffier munkássága előtt tiszteleg, a napokban nyitotta meg ugyanis étteremcsoportjának legújabb luxus vendéglátóhelyét, az Escoffier1890-t, és mint ahogy az a Dining Guide cikkéből kiderül, az étterem éppen arra a Savoy Hotelre néz, amely 1890-ben meghozta a francia séfnek az első, világhírnév felé vezető sikereket. Itt kezdett el ugyanis együttműködni a híres szállodalánc alapítójával, César Ritz-zel, akivel nemcsak a párizsi Ritz Hotelt, de később már a londoni Carltont is együtt nyitották meg.

Gordon Ramsay munkásságára óriási hatással volt a francia konyhaművészet, a világhírű Joël Robuchon és Guy Savoy éttermeiben sajátította el a klasszikus éttermi világ működésének alapjait.

Az Escoffier1890 egyik fogása (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Az Escoffier1890 éttermet az első sajtóvisszhangok szerint inkább a modern francia konyha jellemzi kiváló borszortimenttel, több fogás is utal azonban Georges Auguste Escoffier Savoy-ban folytatott munkásságára. A mindössze 26 székkel rendelkező étterem executive chef pozícióját James Sharp tölti be, aki már több éve dolgozik Ramsaynek, és aki most a cégcsoport Michelin-csillagos Pétrus éttermének senior sous-chef pozíciójából lépett feljebb. Az Escoffier1890 kóstolómenüjére 110 fontért, vagyis nagyjából 50 ezer forintért fizethetünk be.

Forrásunk volt. Címlap: Getty Images /GP Images/WireImage


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...