Lepukkant fémgyárba költözik a világ legjobb étterme

Néhány napra Európa és egyben a világ legjobb étterme, a koppenhágai Noma az Egyesült Államokba költözik egy exkluzív esemény erejéig.

Április közepén jelentette be a három Michelin-csillagos Noma étterem, hogy dán éttermük mellett néhány napra New Yorkban is leteszik névjegyüket az asztalra, ugyanis május 16. és 20. között egy exkluzív esemény keretében pop-up éttermet nyitnak az amerikai városban. Az esemény rendkívül exkluzív lesz, ugyanis minden este csupán 50 főt látnak vendégül.

René Redzepi, a Noma séfje

Ráadásul nem is akárki juthat be az étterembe, amit New York Dumbo városrészében, egy régi fémgyárban rendeznek be: kizárólag American Express kártyatulajdonosok juthatnak be, ugyanis a cég Global Dining Access nevű programja keretében valósul meg a gasztroesemény.

René Redzepi séf erre a pár napra a 26 Bridge Street alatt található egykori gyárépületben veszi át az irányítást, azonban a hely teljesen át fog alakulni az alkalomból, hogy a Noma koppenhágai éttermére emlékeztessen, így az ipari létesítményt sok zölddel és minimalista skandináv dizájnnal töltik meg.

Redzepi a leghíresebb fogásai is megjelennek majd a több fogásos kóstolómenüben, beleértve a vadon fogott halakat, a helyi vadakat és a takarmánynövényeket. Redzepi a tengeren túl is hű marad szellemiségéhez, és kizárólag helyi forrásból szerzi majd be az alapanyagokat.

A Noma már alig várja, hogy New Yorkba utazhasson, és megoszhassuk főztünket és tudásunkat a világ legszenvedélyesebb vendéglátóival

- nyilatkozta Redzepi. "Hihetetlenül ritka, hogy a Noma konyhája útra kel egy együttműködés keretében.

A vacsora ára igencsak borsos lesz, fejenként 700 dollárt kell kifizetnie annak, aki a híres séfnek és csapatának ételeit szeretné megkóstolni, de ebben az árban legalább benne van a borpárosítás is, amit az étterem vezető sommelier-je, Mad Kleppe állított össze a natúr borokra fókuszálva.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Getty Images/ Lisa Maree Williams


További gasztrohírek itt:

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Nosalty

További cikkek

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...