Lepukkant fémgyárba költözik a világ legjobb étterme

Néhány napra Európa és egyben a világ legjobb étterme, a koppenhágai Noma az Egyesült Államokba költözik egy exkluzív esemény erejéig.

Április közepén jelentette be a három Michelin-csillagos Noma étterem, hogy dán éttermük mellett néhány napra New Yorkban is leteszik névjegyüket az asztalra, ugyanis május 16. és 20. között egy exkluzív esemény keretében pop-up éttermet nyitnak az amerikai városban. Az esemény rendkívül exkluzív lesz, ugyanis minden este csupán 50 főt látnak vendégül.

René Redzepi, a Noma séfje

Ráadásul nem is akárki juthat be az étterembe, amit New York Dumbo városrészében, egy régi fémgyárban rendeznek be: kizárólag American Express kártyatulajdonosok juthatnak be, ugyanis a cég Global Dining Access nevű programja keretében valósul meg a gasztroesemény.

René Redzepi séf erre a pár napra a 26 Bridge Street alatt található egykori gyárépületben veszi át az irányítást, azonban a hely teljesen át fog alakulni az alkalomból, hogy a Noma koppenhágai éttermére emlékeztessen, így az ipari létesítményt sok zölddel és minimalista skandináv dizájnnal töltik meg.

Redzepi a leghíresebb fogásai is megjelennek majd a több fogásos kóstolómenüben, beleértve a vadon fogott halakat, a helyi vadakat és a takarmánynövényeket. Redzepi a tengeren túl is hű marad szellemiségéhez, és kizárólag helyi forrásból szerzi majd be az alapanyagokat.

A Noma már alig várja, hogy New Yorkba utazhasson, és megoszhassuk főztünket és tudásunkat a világ legszenvedélyesebb vendéglátóival

- nyilatkozta Redzepi. "Hihetetlenül ritka, hogy a Noma konyhája útra kel egy együttműködés keretében.

A vacsora ára igencsak borsos lesz, fejenként 700 dollárt kell kifizetnie annak, aki a híres séfnek és csapatának ételeit szeretné megkóstolni, de ebben az árban legalább benne van a borpárosítás is, amit az étterem vezető sommelier-je, Mad Kleppe állított össze a natúr borokra fókuszálva.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Getty Images/ Lisa Maree Williams


További gasztrohírek itt:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek