4+2 hazai étterem, amelyre nem túlzás a színházi élmény kifejezés

Ha egy éttermi élmény igazán rendhagyó, gyakran hangzik el a hasonlat, hogy olyan, mint egy színházi előadás. Ez bizonyos éttermekben egyáltalán nem túlzás, és élnek is a teatralitás eszközeivel.

4+2 olyan éttermet ajánlunk, ahol az ízek és a szép tálalás csak a varázslat egy kis része:

  • Beszippant, megpörget, utaztat: Uncensored 

Ne csodálkozzunk, ha a nagykörúton nem találjuk az Uncensored étterem bejáratát. Ez egy étterem az étteremben, ugyanis a cool és elegáns Caviar&Bullból szó szerint rejtekajtókon juthatunk be az Uncensoredba. A kinti vendégmorajlásból egy önálló kis világba csöppenünk, egy 10 asztalos kis étterembe. 

Nem lőnénk le a poénokat, legyen elég csak annyi, hogy teljes audiovizuális utaztatás kíséri a vacsorát – és az élmény szó szerint 360 fokban körülvesz minket. A képekkel és a hangokkal összekomponált fine dining ételsor Tivadar György séf kézjegyét viseli, sok játékkal és meglepetéseket okozó ízekkel, textúrákkal és nem utolsósorban jó ízlésű zenei válogatással. 

Uncensored / forrás

Uncensored 

Budapest VII. kerület, Erzsébet körút 43-49. 

  • Kulináris crossover az Onyx Műhelyben 

A Vörösmarty téri Onyx csapata 19-re húzott lapot, amikor az egykori elegáns, 2 Michelin-csillagos éttermüket szó szerint szétverték, és valami teljesen újba kezdtek. Ami eddig megvalósult a nagy szabású projektből, az Onyx Műhely, amelynek a teljesítményét tavaly a fenntarthatóságot értékelő Zöld Michelin-csillaggal jutalmazta a Michelin-kalauz. 

Az “Onyx 2.0”alkotói csapata kiemeli a gasztronómiát a korábbi, megszokott kereteiből, és egy olyan komplex élménycsomagot nyújt, amelyben akár meg is cserélődhetnek a szerepek (nemsokára 32 vendég lesz étteremkiritikus egy estén az Onyxban). A vendégek egyetlen hosszú, nagy asztalnál ülnek, a konyha nem zárt ajtók mögött működik, és mindig szolgálnak meglepetéssel. Beszélgetésre invitálnak, kerámia-látványműhelyt nyitottak és gasztronomiai könyvtárat alapítottak. És ez még csak a nagy átalakulás első fejezete. 

Onyx Műhely 

Budapest V. kerület, Vörösmarty tér 7-8. 

  • A Rumournak hírverés sem kellett: Rácz Jenő csillagos teljesítménye 

Rácz Jenő igazi hazatérése a Rumour megnyitása volt. A pandémia némileg akadályoztatta az Ázsiából hazaköltözött séf kibontakozását, cserébe elhozta neki a Konyhafőnök műsor zsűriszerepét az RTL-en, amelynek köszönhetően első hazai éttermét – Gerendai Károllyal együtt – már úgy nyithatta meg, hogy teljes országos ismertségnek örvendett. 

A Rumour olyan klasszikus színházi elemekkel is él, mint a vörös bársonyfüggöny, és ők is afféle rejtekétterem. Gyakorlatilag az első pillanattól teltházasok, a kétféle menü pedig egyszerre kreatív és praktikus, hiszen az olcsóbb és rövidebb, korábban kezdődő vacsorát jelentő pre-theater menü olyan vendégek számára is elérhető, akik még csak ismerkednek a fine dining világával. A Rumour tavaly óta Michelin-csillagos étterem. 

Rumour by Rácz Jenő 

Budapest V. kerület, Zrínyi u. 9. 

  • A farm-to-table leghitelesebb képviselői: Pajta 

Az őriszentpéteri Pajta egy saját kis univerzum. Önmagában már maga az Őrség is az, ezen a csodálatos kirándulóhelyen pedig vétek kihagyni a Pajta-élményt. Kvasznicza Flóra és Ferenc tulajdonosok lépésről lépésre valósítják meg birtokukon azt, amiről a valódi farm-to-table-nek szólnia kell, és az élményt most már az Ösvény nevű program is kiegészíti. 

Az Ösvény egy 12 állomásból álló virtuális séta, amely során a vendég térképet és egy utat kap, amelyet “a vacsora során végig követ, kisebb megállókkal, elágazásokkal, ahol ő maga döntheti el, hogy melyik irányba folytatja a kirándulást”. Az alapanyagok tisztaságánál és származásánál már csak a vendéget becsülik meg jobban 

Pajta 

Őriszentpéter, Templomszer 7. 

  • 2: Impulzusból nincs hiány a 2 Michelin-csillagos STAND-ban és Platánban sem 

Nem hagyhatjuk ebből az ajánlóból a tavaly november óta immár 2 Michelin-csillagos magyar éttermeket, a budapesti STAND-ot és a Platán Gourmet-t Tatán. Mindkét étterem a kétcsillagosok nemzetközi elitklubjának színvonalát hozza, különböző stílusokban. A STAND-ot meghatározza Szulló Szabina és Széll Tamás executive séfek egyénisége és tűéles professzinalitása. A tatai Platán a maga “erdős-glamour gasztrovilágába invitálja a gourmet-élményt kedvelő vendégeket”, amelyhez Varró Zoltán dizájner és csapata álmodta meg a miliőt. 

Platán / forrás

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapfotó: Pajta/Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.