Hatalmas siker, olimpiai ezüstérmet nyert a komáromi cukrász
Örökké fiatal című alkotásáért a komáromi cukrász artisztika kategóriában ezüstérmet nyert.
NosaltyÖrökké fiatal című alkotásáért a komáromi cukrász artisztika kategóriában ezüstérmet nyert.
NosaltyA napokban hirdették ki a világ fagylaltkészítőinek rangsorát, a második helyre pedig egy magyar cukrászmester került. A különleges ízekkel dolgozó cukrászda sikere már a világsajtót is bejárta.
NosaltyBezár az Édesem, a Millenáris park tövében pár éve általában csak szombatonként illetve egy-egy napon nyitva tartó, de sokak által kedvelt budai mini cukrászda. Márk Szonja, bár workshopjai és édességei azóta is sikeresek, szomorú döntést hozott az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet miatt.
NosaltyA rebarbara tavasz végén, nyár elején jelenik meg a piacokon, ezt a szezont pedig érdemes kiélvezni, ameddig van rá lehetőségünk. Most egy profi cukrász mondja el, szerinte mire figyeljünk, és hogyan tudja a legjobb arcát mutatni a zöldség, amit desszertekbe teszünk.
Nábelek ZsófiLassan nem lesz elég a nagymamától kapott ötszázas egy gombóc fagyira, a hűsítő desszert ugyanis egyre drágább lesz.
NosaltyCédric Grolet nagy sikerű francia cukrász, süteményeit az egész világon csodálják. A gyümölcsformájú sütemények koronázatlan (és nem mellesleg nagyon fiatal) királya közel egy hét múlva nyitja meg első saját cukrászdáját.
NosaltyMenyhárt Attila megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai fordulóját, így az idei párizsi világdöntőn ő képviseli majd hazánkat és régiónkat.
NosaltyA habkönnyű, levegős, tökéletesre sült szalagos fánk sokaknak legalább olyan kihívás, mint a bejglisütés, pedig ennél is csak néhány alapszabályt kell követni ahhoz, hogy jól sikerüljön. Profi cukrász segít most, hogy otthon is tökéletes legyen.
Nábelek ZsófiGalamb Alex államilag gondozott fiúból lett profi pék és cukrász. A fiatal férfi jelenleg Miskolc legjobb cukrászdájában dolgozik, szabadidejében pedig hernádnémeti házában tanítja a helyi gyerekeket, és szeretteti meg velük a szakmát – derül ki az Nlc.hu videós riportjából.
NosaltyA királyi család megosztotta kedvenc karácsonyi sütijük receptjét, így te is könnyedén elkészítheted és az ünnepi asztalra teheted.
NosaltyHárom és fél méter átmérőjű dobostortát sütöttek az Auchan cukrászmesterei: ezzel a lenyűgöző süteménnyel ünnepelte ugyanis a szakmák születésnapját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
NosaltyEtetni, vendégül látni, főzni valakinek a legjobb dolgok a világon, de az az igazság, hogy jó dolog a másik oldalon is lenni, és egyszerűen más főztjét enni. Így vagyok én a süteményekkel, de nálam fordítva nem mindig működik a dolog.
Nábelek ZsófiEnzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.
Szász NóriMagyar tehetségek és süteményeik szerepelnek a világ egyik legrangosabb cukrász magazinjában: Tóth Szilárd, a SALT séfje és Dusha Csenge, az étterem desszertséfje népi-családi hangulatot idéző édességeikkel kerültek be a So Good... legfrissebb lapszámába.
NosaltyHa az eperszezonban szeretnéd kimaxolni az epres finomságokat, sőt, még az eperlekvár-készítésre is rászánnád magad, figyelj, mert Napi Tippünk ad egy ötletet, mitől lesz még finomabb.
NosaltyMai menünkből nem sajnáltuk ki a retró életérzést, már ami a desszertet illeti! A tejbegrízt ezúttal egy izgalmas tejszínes-spenótos tészta előzi meg puha csirkével, sőt, ezek elé még egy gombás-zöldséges levest is kitaláltunk.
NosaltyNincs olyan, aki ne ismerné Schobert Norbi nevét: az utóbbi évekre mindig jutott egy-egy döbbenetes kijelentés tőle, amivel megbotránkoztatta az embereket. Egy ideje ugyan már csak felesége mellett láthattuk a képernyőn, de most úgy döntött, felvirágoztatja egy régi projektjét.
NosaltyHa idén vágsz bele az uborkatermesztésbe, akkor jó helyen jársz, mert segítünk abban, milyen növényeket ültess a palántád mellé a biztos siker érdekében.
Különleges, színes, ízes fogásokat prezentálunk mára, tartsatok velünk!
A retró ital, melyet egy egész generáció imádott, most soha nem látott ízben tér vissza.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...