Új cukrászdát nyit a gyümölcsös sütik francia királya

Cédric Grolet nagy sikerű francia cukrász, süteményeit az egész világon csodálják. A gyümölcsformájú sütemények koronázatlan (és nem mellesleg nagyon fiatal) királya közel egy hét múlva nyitja meg első saját cukrászdáját.

Cédric Grolet ugyan még csak 36 éves, néhány év alatt igazi világhírnévre tett szert szebbnél szebb süteményeivel és desszertcsodáival. A cukrászmester a klasszikus francia cukrászat iskoláját képviseli egyfajta modernizált változatban, szinte egyik desszertjéből sem hiányoznak a friss, minőségi gyümölcsök, ráadásul előszeretettel téveszti meg az avatatlan szemeket gyümölcsnek kinéző süteménycsodákkal.

A több mint kétmillió Instagram-követőt számláló Grolet a minap adta hírül, hogy Valentin-napon végre megnyitja londoni cukrászdáját.

Mintha gyerek lennék – Építészekkel, beszerzőkkel és jövendőbeli partnerekkel való 18 hónapnyi egyeztetés után már csak egy kevés van hátra a londoni The Berkeley cukrászda megnyitásáig! Alig várom, hogy többet is megoszthassak veletek, végre az új virágos és gyümölcsös alkotásaim is napvilágra kerülnek. Csak legyetek türelmesek, és adjatok erőt erre a pár napra! Nyitás február 14-én, reggel 8-kor

– olvasható Grolet legutóbbi Instagram-bejegyzésében.

Cédric Grolet különleges gyümölcs- és virágformájú süteményeivel került be a köztudatba néhány évvel ezelőtt, de érdemes Rubik-kocka süteményeiről is említést tenni, csak hogy a magyar közönség is közel érezze magát a francia cukrász művészetéhez. Grolet-nek már van két saját boltja Párizsban, szerencsére azonban a londoni közönség sem fog hiányt szenvedni a legikonikusabb süteményekből.

A Dining Guide cikke szerint igazi cukrászdaszínház lesz a londoni üzlet a város egyik legjobb környékén. Az előrejelzések szerint Groletnek nem lesz egyszerű dolga megszerettetni süteményeit az angol közönséggel, ott ugyanis nincs akkora kultúrája a hagyományos francia cukrászművészetnek, ráadásul Londonban sem lesz ritka, hogy egy-egy süteményért 6000 forintnyi angol fontot elkérnek majd.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...