A királyi család kedvenc karácsonyi sütijét te is elkészítheted

A királyi család megosztotta kedvenc karácsonyi sütijük receptjét, így te is könnyedén elkészítheted és az ünnepi asztalra teheted.

Természetesen mindenkinek megvannak a kedvenc karácsonyi süteményei, amelyek nélkül nem tudja elképzelni az ünnepeket, így természetesen a királyi családnak is megvan az az édessége, ami mindig felkerül az ünnepi asztalra. A család cukrásza nemrégiben elárulta, hogy ez nem más, mint a hagyományos karácsonyi puding.

Mielőtt az gondolnád, hogy ez desszert is tejből, vaníliából, tojásból és cukorból készül, el kell, hogy áruljuk, egyáltalán nem erről van szó. Tehát semmi köze az általunk is ismert pudinghoz.

Idén karácsonykor te is eheted azt az édességet, mint a királyi család

Szerencsére a királyi cukrász a receptet is megosztotta a rajongókkal. Mutatjuk is:

Hozzávalók: 250 g mazsola, 250 g aszalt ribizli, 185 g arany mazsola, 150 g kandírozott narancs és citrom vegyesen, 250 g faggyú vagy növényi alapú zsiradék, 250 g zsemlemorzsa, 90 g liszt, 12 g vegyes fűszer (mézessütemény fűszerkeverék), 2 darab egész tojás, 180 g nádcukor, 275 ml sör, 40 ml sötét rum, 40 ml brandy vagy tea

Elkészítés:

Minden száraz hozzávalót keverj össze egy nagy tálban. Add hozzá a tojásokat, majd a folyékony hozzávalókat is. Vajazd ki a sütőformákat (bármilyen kis, hőálló, mély edény megteszi), majd nyomkodd bele a keveréket. A tetejüket zsírpapírral borítsd be, és tegyél rá egy réteg alufóliát. Helyezd őket egy mély lábasba, majd öntsd fel a lábas ¾-ét vízzel. Az egészet fedd le alufóliával, majd főzd 6 órán keresztül, folyamatosan ellenőrizve a vízszintet. Amikor kihűlt, borítsd ki a formából, csomagold be, és tedd száraz, hűvös helyre egészen karácsony napjáig. Fogyasztás előtt vízfürdőben melegítsd 3-4 órán keresztül.

A Christmas Puddingot egyébként mi is elkészítettük, itt találod a receptünket!


Még több karácsonyi cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...