A királyi család kedvenc karácsonyi sütijét te is elkészítheted

A királyi család megosztotta kedvenc karácsonyi sütijük receptjét, így te is könnyedén elkészítheted és az ünnepi asztalra teheted.

Természetesen mindenkinek megvannak a kedvenc karácsonyi süteményei, amelyek nélkül nem tudja elképzelni az ünnepeket, így természetesen a királyi családnak is megvan az az édessége, ami mindig felkerül az ünnepi asztalra. A család cukrásza nemrégiben elárulta, hogy ez nem más, mint a hagyományos karácsonyi puding.

Mielőtt az gondolnád, hogy ez desszert is tejből, vaníliából, tojásból és cukorból készül, el kell, hogy áruljuk, egyáltalán nem erről van szó. Tehát semmi köze az általunk is ismert pudinghoz.

Idén karácsonykor te is eheted azt az édességet, mint a királyi család

Szerencsére a királyi cukrász a receptet is megosztotta a rajongókkal. Mutatjuk is:

Hozzávalók: 250 g mazsola, 250 g aszalt ribizli, 185 g arany mazsola, 150 g kandírozott narancs és citrom vegyesen, 250 g faggyú vagy növényi alapú zsiradék, 250 g zsemlemorzsa, 90 g liszt, 12 g vegyes fűszer (mézessütemény fűszerkeverék), 2 darab egész tojás, 180 g nádcukor, 275 ml sör, 40 ml sötét rum, 40 ml brandy vagy tea

Elkészítés:

Minden száraz hozzávalót keverj össze egy nagy tálban. Add hozzá a tojásokat, majd a folyékony hozzávalókat is. Vajazd ki a sütőformákat (bármilyen kis, hőálló, mély edény megteszi), majd nyomkodd bele a keveréket. A tetejüket zsírpapírral borítsd be, és tegyél rá egy réteg alufóliát. Helyezd őket egy mély lábasba, majd öntsd fel a lábas ¾-ét vízzel. Az egészet fedd le alufóliával, majd főzd 6 órán keresztül, folyamatosan ellenőrizve a vízszintet. Amikor kihűlt, borítsd ki a formából, csomagold be, és tedd száraz, hűvös helyre egészen karácsony napjáig. Fogyasztás előtt vízfürdőben melegítsd 3-4 órán keresztül.

A Christmas Puddingot egyébként mi is elkészítettük, itt találod a receptünket!


Még több karácsonyi cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!