Egyik kedvenc cukrászdánk is bezár a növekvő alapanyagárak miatt

Bezár az Édesem, a Millenáris park tövében pár éve általában csak szombatonként illetve egy-egy napon nyitva tartó, de sokak által kedvelt budai mini cukrászda. Márk Szonja, bár workshopjai és édességei azóta is sikeresek, szomorú döntést hozott az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet miatt.

„Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy nőni kell, vagy több boltot kell nyitni. Nem tudnék ott lenni mindenhol, és akkor az egésznek pont a lényege veszne el" - mondta nekünk még pár éve Márk Szonja cukrász, az Édesem alapítója egy interjúban.

Úgy tűnik, az egyre kedvezőtlenebb gazdasági helyzet és a drámaian növekedő alapanyagárak miatt azonban nem hogy növekedésre, de fennmaradásra sem sok esélye maradt a hozzá hasonló lelkes, minőségi kisvállalkozásoknak.

Szomorú hírt tudatott a mai napon Szonja a Facebook-oldalán, melyben kifejti, miért döntött úgy, hogy bezárja cukrászdáját:

Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.

Az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom

– írja sorait.

Hogy vannak-e tervei a jövőre nézve?

Úgy tűnik, Szonja bizakodó, hiszen úgy zárja sorait, hogy ez eddigi élete legboldogabb 7 és fél éve volt, egyáltalán nem fáradt el, nem égett ki, és azt reméli, hogy valahol cukrászként boldogíthat továbbra is minket majd.

Mi is nagyon reméljük, és sok sikert kívánunk!

Addig is házi sütikre fel:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...