Egyik kedvenc cukrászdánk is bezár a növekvő alapanyagárak miatt

Bezár az Édesem, a Millenáris park tövében pár éve általában csak szombatonként illetve egy-egy napon nyitva tartó, de sokak által kedvelt budai mini cukrászda. Márk Szonja, bár workshopjai és édességei azóta is sikeresek, szomorú döntést hozott az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet miatt.

„Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy nőni kell, vagy több boltot kell nyitni. Nem tudnék ott lenni mindenhol, és akkor az egésznek pont a lényege veszne el" - mondta nekünk még pár éve Márk Szonja cukrász, az Édesem alapítója egy interjúban.

Úgy tűnik, az egyre kedvezőtlenebb gazdasági helyzet és a drámaian növekedő alapanyagárak miatt azonban nem hogy növekedésre, de fennmaradásra sem sok esélye maradt a hozzá hasonló lelkes, minőségi kisvállalkozásoknak.

Szomorú hírt tudatott a mai napon Szonja a Facebook-oldalán, melyben kifejti, miért döntött úgy, hogy bezárja cukrászdáját:

Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.

Az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom

– írja sorait.

Hogy vannak-e tervei a jövőre nézve?

Úgy tűnik, Szonja bizakodó, hiszen úgy zárja sorait, hogy ez eddigi élete legboldogabb 7 és fél éve volt, egyáltalán nem fáradt el, nem égett ki, és azt reméli, hogy valahol cukrászként boldogíthat továbbra is minket majd.

Mi is nagyon reméljük, és sok sikert kívánunk!

Addig is házi sütikre fel:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.