Egyik kedvenc cukrászdánk is bezár a növekvő alapanyagárak miatt

Bezár az Édesem, a Millenáris park tövében pár éve általában csak szombatonként illetve egy-egy napon nyitva tartó, de sokak által kedvelt budai mini cukrászda. Márk Szonja, bár workshopjai és édességei azóta is sikeresek, szomorú döntést hozott az egyre aggasztóbb gazdasági helyzet miatt.

„Nem vagyok feltétlen híve annak, hogy nőni kell, vagy több boltot kell nyitni. Nem tudnék ott lenni mindenhol, és akkor az egésznek pont a lényege veszne el" - mondta nekünk még pár éve Márk Szonja cukrász, az Édesem alapítója egy interjúban.

Úgy tűnik, az egyre kedvezőtlenebb gazdasági helyzet és a drámaian növekedő alapanyagárak miatt azonban nem hogy növekedésre, de fennmaradásra sem sok esélye maradt a hozzá hasonló lelkes, minőségi kisvállalkozásoknak.

Szomorú hírt tudatott a mai napon Szonja a Facebook-oldalán, melyben kifejti, miért döntött úgy, hogy bezárja cukrászdáját:

Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.

Az utóbbi néhány hónapban annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom

– írja sorait.

Hogy vannak-e tervei a jövőre nézve?

Úgy tűnik, Szonja bizakodó, hiszen úgy zárja sorait, hogy ez eddigi élete legboldogabb 7 és fél éve volt, egyáltalán nem fáradt el, nem égett ki, és azt reméli, hogy valahol cukrászként boldogíthat továbbra is minket majd.

Mi is nagyon reméljük, és sok sikert kívánunk!

Addig is házi sütikre fel:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?