Magyar cukrász indul a legrangosabb desszertverseny döntőjén

Menyhárt Attila megnyerte a World Chocolate Masters közép-európai fordulóját, így az idei párizsi világdöntőn ő képviseli majd hazánkat és régiónkat.

A koronavírus-járvány miatt kétéves csúszással, de február 9-én végre megrendezték az egyik legrangosabb cukrászverseny, a World Chocolate Masters közép-európai döntőjét, melyet Menyhárt Attila nyert meg, ezzel biztosítva a 2022 őszére szervezett párizsi döntőben való részvételét – derül ki a Dining Guide cikkéből.

A 8,5 órán át tartó megmérettetésen öt feladatot kellett teljesítenie a magyar cukrásznak. Az idei téma nem más volt, mint a „holnap”.

A feladatok mindegyike szorosan kapcsolódik a csokoládéhoz – a munkásságom során is kiemelten fontos alapanyaghoz – , mely egyben össze is függ az általam választott tematikával, ami nem más, mint a kakaóbab

– nyilatkozta Menyhárt Attila, akinek többek között egy friss napi desszertet, egy szoborszerű műalkotást, egy vegán streetfood-desszertet és egy bonbont is kellett készítenie a fennálló időben. Az elkészült alkotásokat Fekete Antonio örökítette meg:

A friss napi desszert főbb összetevői a tihanyi levendula, a sárgabarack, a piemonti mogyoró, a tejcsokoládé és a cremeux voltak, a streetfood-desszert málnát és kápiapaprikát is tartalmaz, a bonbonban pedig a tökmag gianduja, ribizli és kakukkfű ízei is megjelennek. Menyhárt Attilát egy támogatói csapat is segítette a felkészülésben.

Címlap: Fekete Antonio/ Designfood


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...