Magyar cukrász lett a világ második legjobb fagylaltkészítője

A napokban hirdették ki a világ fagylaltkészítőinek rangsorát, a második helyre pedig egy magyar cukrászmester került. A különleges ízekkel dolgozó cukrászda sikere már a világsajtót is bejárta.

Egy igen különleges, pisztáciás fagylalttal került fel a Gelato Festival World Ranking dobogójára Fazekas Ádám. A magyar cukrász második helye a világ legjobb fagylaltkészítőinek rangsorában hatalmas elismerésnek számít. Persze nem csoda a díjazás, hiszen a budapesti Fazekas Cukrászdában tényleg isteni fagylaltok kaphatók.

A világ legjobb fagylaltkészítői kerülnek fel a Gelato Festival rangsorára, és ezen a listán az előkelő második helyet most egy magyar cukrász, Fazekas Ádám foglalta el.

Hihetetlen számomra, hogy a második helyezéssel tértünk haza, hiszen csak három versenyen vagyok túl, de mégis a dobogón végeztem! Büszkeséggel tölt el ez a pár év, amit magam mögött tudhatok. Szeretném megköszönni a rengeteg támogatást a családomnak, a barátaimnak, a kollégáimnak és mindazoknak akik hittek bennem valamilyen formában

– nyilatkozott az eredményről a budapesti Fazekas Cukrászda vezetője.

A fagylalt, ami elhozta neki a rangos díjat, tele van különleges ízekkel és alapanyagokkal.

Egy gyümölcsös pisztáciafagylaltról van szó, amely tonkababos málnavelővel és ostyával kerül a tölcsérekbe.

Maga a pisztácia enyhén sós ízt ad a desszertnek, amit jól kiegészít a málna gyümölcsössége. Ráadásul a fagylalt teljesen természetes alapanyagokból készül. A különleges fagylaltnak és megálmodójának sikere a nemzetközi sajtóban is megjelent: többek között a Forbes, és német, olasz, valamint amerikai újságok is cikkeztek az eredményről.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Fazekas Cukrászda Budapest


Hírek, újdonságok és érdekességek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...