r
Nosalty Logó

Frappé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Frappé
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 208 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Folsav - B9-vitamin:
  • Likopin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Shakerben a kávét, cukrot és a fél dl vizet alaposan összerázzuk.
  2. 3 dl-es pohár aljára jeget szórunk, majd rátesszük a habot elosztva.
  3. 1 dl tejjel vagy hideg vízzel, ki mivel szereti, óvatosan felöntjük.
  4. Szervírozzuk.
  5. A fagyis változatnál a gombócot a jégre tegyük, utána a kávés hab és a felöntés.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 81999
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 10.

Ajánló

 Kourabiedes.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görög kávé, kánikulai napokra kifejezetten ajánlott.:-) Fagyival desszertnek is adható.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Óóó ezt imádom, látom korrekt az elkészítés, mivel megáll benne a szívószál! :)) ha eld?l, akkor csak vizes kávé, de ez itt az igazi! (vízzel készített) Gratula! Üdv: Mrs Smith

Jahin

Örülök,hogy tetszik,Mrs Smith....:-)Ebben a h?ségben meleg kávét nem kíván az ember leánya.Legalábbis én nem.:-) Fogok még jelentkezni görög receptekkel,egyik kedvenc konyhám(olasz,balkáni mellett).Üdv.Hajni

Törölt felhasználó

Akkor gyanítom, kés?bb is sokat fogom nézegetni a receptjeidet, mert ezek abszolut beleesnek az érdekl?dési körömbe! :) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia Hajni! Kotyogóban lef?zött "rendes" kávéból nem lehet csinálni? Nem szeretem annyira a nescafe ízét. Így miben változna a recept? Köszi! Ági

Jahin

Kedves Ági! Az eredeti frappé mindenképp nescafeból készül:a cukor ,porkávé és kevés hidegvíz intenzív összerázása adja azt a szép habot a tetején.Lef?zött kávét összerázni cukorral,hm....nem tudom,hogy egyáltalán mi lesz bel?le,szerinem ilyen hab biztos nem.Viszont azt el tudom képzelni,hogy a vizet helyettesíted lef?zött kávéval,teszel bele 2 kk nescafét,4 kk cukrot és ezt rázod össze,így biztos lesz habod és a valódi kávé íze is érvényesül.Írd majd meg a végeredményt!Üdv:Hajni

Törölt felhasználó

..."látom korrekt az elkészítés, mivel megáll benne a szívószál"... én úgy látom mindkét pohárban az üvegnek vannak d?lve....de sebaj... :)

Törölt felhasználó

Tegnap én is elkészítettem, nagyon fini lett, bár nekem a "hab" nem lett az igazi. Lehet, hogy sok vizet tettem bele (nem mértem) ??? Független ett?l az íze.......mennyei! Ma megismétlem, kevesebb vízzel! Húgom nagy kávéimádó, legközelebb ezzel fogom megkínálni..:-)) Köszönöm a receptet!

Jahin

Igazság szerint ebben a melegben én is állandóan ezt kutyulom,kevesebb vízzel biztos jó lesz(érdemes kimérni)!Üdv!

Törölt felhasználó

  Sziasztok! Lef?zött kávéból is isteni frappét készíthettek ám, ha például rengeteg jéggel, pici vízzel és tejszínnel/ tejjel összeturmixoljátok. Ugyanilyen brutál habja lesz, hiszen a habot nem a nescafé adja, hanem a jéggel való turmixolás, vagy shakelés. Olyan, mint Görögországban azonban csak tényleg nescaféból lesz. Imádom, épp most is itt árválkodik egy utsó cseppig kiivott pohár :)

Törölt felhasználó

és akinek nincs shakere, akkor mivel sz?rje ki a kávédarabkákat? ebként jó csak a kávédarabok idegesít?ek

Geleva

Kedves chastyn! A receptben nescafe a hozzávaló kávé, ami maradéktalanul oldódik folyadékban. Ez annak köszönhet?, hogy a már lef?zött kávét szublimálják (forró, vákumos térbe permetezik), ezáltal kivonják bel?le a vizet és csak a szárazanyag hullik le. Ezt bármilyen folyadék hozzáadásával pótoljuk, amikor fogyasztásra kész állapotba szeretnénk hozni. Tehát, így semilyen darabkák (zacc) nem lesznek benne. Remélem eloszlattam kétejeidet. Üdv.: G. Éva

Geleva

Bocsánat, liofilizálják. Így hívják az eljárást, amit írtam... csak ezek a fogalmak néha megtévesztenek.:) G.Éva

Jahin

Tényleg nem marad darabos!!!Ha valaki nagyon tutira akar menni :oldja fel el?zetesen a nescafét 2-3 ek forró vízben,aztán rázogassa,a jég úgyis leh?ti...H.

Törölt felhasználó

Kedves MINDENKI!Nagyon jó az új praktikák rovat!Nézzétek meg!

Törölt felhasználó

Hosszas tervezgetés után végre sikerült odajutnom, hogy elkészítsem, s úgy vélem, bátran kijelenthetem, ez életem legfinomabb, legigazibb frappéja. Köszönöm :)

Margo76

Ez isteni fincsi volt! Egyszer?, és különleges:)) Köszönet érte! Megörvendeztettem vele a férjemet (is) -:)

Törölt felhasználó

Köszönöm Hajni, hogy eszembe juttattad ezt a finom, h?s italt. Én tavaly hoztam haza magammal nescafé-frappé port görögb?l, és idén nyár elején fogyott el...de most azonnal neki látok a te receptednek. Örülök, hogy feltetted ide! :)

Sonce

Húú,ez nagyon finom!!!A férjemnek kétszer kellet elkészíteni egymás után,majd amikor mindkett?t megitta közölte,hogy ? bizony egy vödörrel is megtudna inni ebb?l.(többet nem adtam,mert hát este 6-kor hova...) Köszzzi!!! Azt hiszem ezentúl minden 7végén el "kell"majd készítenem!!!!

Törölt felhasználó

Nem ugyanolyan, de ha nincs otthon vanília fagyi megteszi egy kis tasak vaníliáscukor is! Úgy is finom!

Törölt felhasználó

Muszáj hozzá Nescafé Frappé por vagy lehet sima Nescafé is ?

Oli(E)va

Szia, Epjeshake, sima nescafe tokeletes hozza. (Jahin, bocs hogy beledumaltam...)

Chameleongirl

Üdv. Miután megittam bel?le fél literrel, eszembe jutott, hogy régen azzal szórakoztunk, h 1 kevés nescafera colát öntöttünk és jó kis habja lett... Most azon gondolkodom, hogy ha a kávéra bubis vizet öntök, rázni se kell semmit, jó habos lesz úgy is, csak ma már egy harmadikat nem szeretnék inni, de ha kipróbáltam beszámolok az eredményr?l. :-)

MisuNiki

Sziasztok, Nekem nincs shaker-em, ezért egy kisebb fajta üveggel oldom meg pl. amiben torma volt ... 1 kis kanál instant káve, 2 kis kanál cukor, annyi víz ami éppen ellepi ( állítólag ennyi vízt?l lesz jó habos) addig rázom amíg az üvegben nem látok folyékony halmazállapotot, óvatosan kiöntöm egy kb 3 decis pohárba, amihez kicsit megd?ltöm a poharat és Öntök tejet, bele a szívószál és kész! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?