Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frappé

Frappé
Frappé
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Görög kávé, kánikulai napokra kifejezetten ajánlott.:-) Fagyival desszertnek is adható.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

 Kourabiedes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Shakerben a kávét, cukrot és a fél dl vizet alaposan összerázzuk.
  2. 3 dl-es pohár aljára jeget szórunk, majd rátesszük a habot elosztva.
  3. 1 dl tejjel vagy hideg vízzel, ki mivel szereti, óvatosan felöntjük.
  4. Szervírozzuk.
  5. A fagyis változatnál a gombócot a jégre tegyük, utána a kávés hab és a felöntés.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 64 165
elküldve: 8
receptkönyvben: 742
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: görög
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

görög jeges kávé

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aranyhaj
Aranyhaj Mon, 2015-06-15 14:37

Szia! Nem szeretem a kávét,de a hozzászólások meggyőztek és kipróbáltam. Olyan csuda kemény habom lett,hogy alig tudtam kiönteni az üvegből,mert ugye Shaker nekem sincs :-) így kis üvegben kész-tettem,amit tejjel öblítettem ki,hogy az összes hab kijöjjön :-) Biztosan ez lesz a nyár slágere nálunk. Még a páromnak is ízlett! Bátran ajánlom mindenkinek és köszönet a receptért.

MisuNiki
MisuNiki Thu, 2014-07-10 23:43

Sziasztok,
Nekem nincs shaker-em, ezért egy kisebb fajta üveggel oldom meg pl. amiben torma volt ... 1 kis kanál instant káve, 2 kis kanál cukor, annyi víz ami éppen ellepi ( állítólag ennyi víztől lesz jó habos) addig rázom amíg az üvegben nem látok folyékony halmazállapotot, óvatosan kiöntöm egy kb 3 decis pohárba, amihez kicsit megdőltöm a poharat és Öntök tejet, bele a szívószál és kész! :)

Chameleongirl
Chameleongirl Sat, 2012-08-18 17:45

Üdv. Miután megittam belőle fél literrel, eszembe jutott, hogy régen azzal szórakoztunk, h 1 kevés nescafera colát öntöttünk és jó kis habja lett... Most azon gondolkodom, hogy ha a kávéra bubis vizet öntök, rázni se kell semmit, jó habos lesz úgy is, csak ma már egy harmadikat nem szeretnék inni, de ha kipróbáltam beszámolok az eredményről. :-)

kereckeyné
kereckeyné Wed, 2012-07-18 20:03

Nem ugyanolyan, de ha nincs otthon vanília fagyi megteszi egy kis tasak vaníliáscukor is! Úgy is finom!

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-06-04 13:08

Húú,ez nagyon finom!!!A férjemnek kétszer kellet elkészíteni egymás után,majd amikor mindkettőt megitta közölte,hogy ő bizony egy vödörrel is megtudna inni ebből.(többet nem adtam,mert hát este 6-kor hova...)
Köszzzi!!! Azt hiszem ezentúl minden 7végén el "kell"majd készítenem!!!!

picike21
picike21 / picike21 Wed, 2011-08-24 11:00

Köszönöm Hajni, hogy eszembe juttattad ezt a finom, hűs italt. Én tavaly hoztam haza magammal nescafé-frappé port görögből, és idén nyár elején fogyott el...de most azonnal neki látok a te receptednek. Örülök, hogy feltetted ide! :)

Margo76
Margo76 Tue, 2011-08-23 13:16

Ez isteni fincsi volt! Egyszerű, és különleges:)) Köszönet érte! Megörvendeztettem vele a férjemet (is) -:)

rreennaattaa
rreennaattaa Wed, 2011-06-22 16:01

Hosszas tervezgetés után végre sikerült odajutnom, hogy elkészítsem, s úgy vélem, bátran kijelenthetem, ez életem legfinomabb, legigazibb frappéja. Köszönöm :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 16:11

és akinek nincs shakere, akkor mivel szűrje ki a kávédarabkákat?
ebként jó csak a kávédarabok idegesítőek

kh
Jahin / kh Fri, 2010-11-12 17:01

Tényleg nem marad darabos!!!Ha valaki nagyon tutira akar menni :oldja fel előzetesen a nescafét 2-3 ek forró vízben,aztán rázogassa,a jég úgyis lehűti...H.

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-12 16:38

Bocsánat, liofilizálják. Így hívják az eljárást, amit írtam... csak ezek a fogalmak néha megtévesztenek.:)
G.Éva

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-12 16:25

Kedves chastyn!
A receptben nescafe a hozzávaló kávé, ami maradéktalanul oldódik folyadékban. Ez annak köszönhető, hogy a már lefőzött kávét szublimálják (forró, vákumos térbe permetezik), ezáltal kivonják belőle a vizet és csak a szárazanyag hullik le. Ezt bármilyen folyadék hozzáadásával pótoljuk, amikor fogyasztásra kész állapotba szeretnénk hozni. Tehát, így semilyen darabkák (zacc) nem lesznek benne.
Remélem eloszlattam kétejeidet.
Üdv.: G. Éva

zoombabe
zoombabe / zoombabe Fri, 2010-07-23 11:44

 
Sziasztok!

Lefőzött kávéból is isteni frappét készíthettek ám, ha például rengeteg jéggel, pici vízzel és tejszínnel/ tejjel összeturmixoljátok. Ugyanilyen brutál habja lesz, hiszen a habot nem a nescafé adja, hanem a jéggel való turmixolás, vagy shakelés.
Olyan, mint Görögországban azonban csak tényleg nescaféból lesz.

Imádom, épp most is itt árválkodik egy utsó cseppig kiivott pohár :)

carmus
carmus Tue, 2010-07-20 08:56

Tegnap én is elkészítettem, nagyon fini lett, bár nekem a "hab" nem lett az igazi. Lehet, hogy sok vizet tettem bele (nem mértem) ??? Független ettől az íze.......mennyei! Ma megismétlem, kevesebb vízzel!
Húgom nagy kávéimádó, legközelebb ezzel fogom megkínálni..:-))
Köszönöm a receptet!

kh
Jahin / kh Tue, 2010-07-20 11:43

Igazság szerint ebben a melegben én is állandóan ezt kutyulom,kevesebb vízzel biztos jó lesz(érdemes kimérni)!Üdv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-16 09:51

..."látom korrekt az elkészítés, mivel megáll benne a szívószál"... én úgy látom mindkét pohárban az üvegnek vannak dőlve....de sebaj... :)

Storno
Nyanyula / Storno Tue, 2010-06-15 15:33

Szia Hajni!
Kotyogóban lefőzött "rendes" kávéból nem lehet csinálni? Nem szeretem annyira a nescafe ízét. Így miben változna a recept?
Köszi!
Ági

kh
Jahin / kh Tue, 2010-06-15 22:42

Kedves Ági!
Az eredeti frappé mindenképp nescafeból készül:a cukor ,porkávé és kevés hidegvíz intenzív összerázása adja azt a szép habot a tetején.Lefőzött kávét összerázni cukorral,hm....nem tudom,hogy egyáltalán mi lesz belőle,szerinem ilyen hab biztos nem.Viszont azt el tudom képzelni,hogy a vizet helyettesíted lefőzött kávéval,teszel bele 2 kk nescafét,4 kk cukrot és ezt rázod össze,így biztos lesz habod és a valódi kávé íze is érvényesül.Írd majd meg a végeredményt!Üdv:Hajni

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-10 23:47

Óóó ezt imádom, látom korrekt az elkészítés, mivel megáll benne a szívószál! :)) ha eldől, akkor csak vizes kávé, de ez itt az igazi! (vízzel készített) Gratula! Üdv: Mrs Smith

kh
Jahin / kh Fri, 2010-06-11 15:51

Örülök,hogy tetszik,Mrs Smith....:-)Ebben a hőségben meleg kávét nem kíván az ember leánya.Legalábbis én nem.:-) Fogok még jelentkezni görög receptekkel,egyik kedvenc konyhám(olasz,balkáni mellett).Üdv.Hajni

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-06-11 16:23

Akkor gyanítom, később is sokat fogom nézegetni a receptjeidet, mert ezek abszolut beleesnek az érdeklődési körömbe! :) Üdv: Mrs Smith

104
instant kávé 1 teáskanál
cukor 2 teáskanál
víz 0.5 dl
jégkocka 2 db
tej 2 dl
vanília fagylalt 3 dkg