r
Nosalty Logó

Dolce cukkinitorta gluténmentesen

NS
Dolce cukkinitorta gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

350
Kalória
5g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
16.2g
Zsír
54.4g
Víz
83.9g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    489.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6800 micro
Összesen 3151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű, magas falú quiche formát vagy egy 27 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kikenünk vajjal és megszórunk liszttel. Ha az utóbbit választjuk, akkor egy vékony kört le kell majd vágnunk a tészta aljáról. (A levágott rész a szakács jutalma.)
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. A vajat és cukrot krémesre keverjük.
  4. A tojásokat egyenként kikeverjük benne.
  5. A sütőport és a lisztet egy külön tálban csomómentesre keverjük. (A legegyszerűbb egy habverővel.) A gluténmentes lisztek könnyen csomósodnak, főleg nedves hozzávalókkal való keverés közben, így a saját munkánkat könnyítjük meg, ha még előre összetörjük a csomókat. A végső megoldás konyhai robotgépben való turmixolás lehet.
  6. A cukkini végeit levágjuk, héjastul lereszeljük, és a tésztába keverjük.
  7. A mazsolát és 50 g fenyőmagot is belekeverünk a tésztába.
  8. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és hozzáadjuk a keverékhez.
  9. Az előkészített formába öntjük, tetejét elsimítjuk, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk a formában kihűlni. Egész éjszaka is eltarthat, érdemes ételtakaró háló alatt.
  11. Másnap kiskanállal a tészta szélét fellazítjuk. Egy deszkára borítjuk, és néhányszor a dolgozólapra koccantjuk erősen. Ha a szélén még ragad, akkor azt az oldalt koccantsuk még meg párszor. Lassanként elenged, és kijön a formából egyben.
  12. Letakarva hűtőben tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x27x5

A citrom kiemeli a mazsolát és fenyőmagot, a cukkini a torta puhaságáért és kiszáradásmentességéért felel, a mazsola az édességhez járul hozzá, a fenyőmag egy kis ropogós állagot ad. Az egész érdekesen hangzik, de ígérem, nem okoz majd csalódást.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek