Brazil sajtos kenyérfalatok
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
57g tápiókaliszt203 kcal
-
27g napraforgó olaj236 kcal
-
50g tej28 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
27g sajt94 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
584
Kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
170g tápiókaliszt609 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g sajt282 kcal
-
7g só0 kcal
Összesen
1751
Kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
31.4g tápiókaliszt112 kcal
-
14.8g napraforgó olaj130 kcal
-
27.7g tej15 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
14.8g sajt52 kcal
-
1.3g só0 kcal
Összesen
322
Kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
584
Kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4496.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 3286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
1751
Kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
322
Kcal
Hozzávalók
-
17 dkg tápiókaliszt
-
80 ml napraforgó olaj
-
1.5 dl tej
-
1 db tojás
-
1 tk só
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Míg melegedik a sütő, kikeverjük a tésztát, vagyis az összes hozzávalót simára keverjük.
- Mini muffinformákba töltjük (2/3-ig), és kb. 17 perc alatt megsütjük.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 205 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sűtés ideje: 17 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 80052
- Feltöltés dátuma: 2010. október 30.
Ajánló
Levesekhez, vagy vajjal, sajtkrémmel, tejföllel, de magában is finom, akár pogácsa helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Évekkel ezelőtt egy brazil ismerősöm szerettette meg velem ezeket kis puffancsokat,azóta is gyakran sütöm. Többféle recept létezik,ez egy nagyon egyszerű,és gyors, viszont abbahagyhatatlan változat. A tápióka liszt gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Bővebb infó itt olvasható. Ebből az adagból 24 db lesz.
Hozzászólások
És honnan lehet a lisztet beszerezni?
Bioboltokban kapható. üdv:Zuzu
Köszi. De gyors voltál!!
Húúúú de jól néz ki!! Sima lisztb?l ne is próbáljam meg? Kimondottan ez kell hozzá?
Szia Zuzu! Nagyon kis helyesek! :-))) Igen, engem is az érdekel, jó-e hozzá a normál liszt. El?re is köszi! Üdv: Gabi
Nagyon jópofa kis bolygók!Guszta, de ha nem a megadott lisztb?l csináljuk?Megoldható?Éva-Anyóca
Nemrossz,de ez nem alacsony kcal-tartalmú...
Köszi,hogy szóltál javitom. Z.
Ez volt az els? szavam:Ez kicsoda Zuzu?Görg? le....Tudtam!!!!! Nagyon jó!Tetszik...El is mentettem.Puszi.Bogi
:)) Örülök,hogy tetszik a recept! üdv:Zuzu
Sziasztok! Még nem próbáltam sima liszttel,de lehet azzal is m?ködik.Az ize emlékeztet az égetett sajtos fánkéra,de a tápióka lisztt?l másabb az állaga.Nem tudom ezzel mennyit segitettem... üdv:Zuzu
Jaj, de aranyosak! :) De mit?l kelnek meg ilyen dundikká? Nem kell bele semmi lazító anyag vagy éleszt?? Üdv: Fahéj
Nem kellett bele semmi egyéb a receptben felsoroltakon kivül.Tápióka liszttel ilyen szépen megn?nek.Érdemes odafigyelni,hogy ne töltsük túl a formákat,mert különben olyanok lesznek mint egy tölcsér 2 gombóc fagyival:)) üdv:Zuzu
:)) Köszi a választ! Akkor a tápiókában lehet valami... Mostmár nagyon érdekel, próbálok beszerezni mindenképpen. Üdv: Fahéj
Szereznem kell tápióka lisztet!:))) Tetszi ka recept, elmentetem, és nagyon jópofa ez a tükör melett fényképezés - ötlet! Ügyi! A legjobbakat: Mrs Smith
Nem volt tükör a közelben,de mindig örülök ha másnak is tetszik a "m?vem":)) Szép napot kivánok, üdv:Zuzu
Ha valaki esetleg megsütötte normál lisztel, kérem számoljon be! Kíváncsi vagyok, hogy azzal is müködik e?!!!
Én id?közben kipróbáltam sima liszttel,nem csak az én hanem a tesztbizottságom vélemény is az volt,hogy nem rossz sima liszttel sem,de tápiókával az igazi.Úgy tudom tápióka lisztet nem csak bioboltokban,hanem ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben is kapható. üdv:Zuzu u.i:még annyi,hogy sima liszttel nem lesznek ilyen magasak,és kb.18-20 db jön ki ebb?l a mennyiségb?l
Én is kipróbáltam! Sima liszttel...12 db lett bel?le a normál muffin formába. Tettem bele 3 gerezd fokhagymát zúzva és egy csipet chilit. Nagyon fini lett. Nem tartott 10 percig sem.
Szia Zuzu! Elkészítettem a recept alapján a kenyérfalatokat! Tápióka lisztet nem kaptam csak tápióka port, én feltételeztem, hogy ez ugyan az, de lehet hogy tévedtem....(Állagát tekintve olyan mint az étkezési keményít?, nagyon finom állagú fehér por). Azért gondolom, hogy nem egyezik azzal amit te használsz, mert a végeredmény számomra kicsit furcsa. Pontosan úgy néznek ki mint a tieid a képen! Kívül nagyon kemény belül viszont kocsonyás, nyúlós állaga van a tésztának... az íze nagyon jó. csak az állaga furcsa. A másik, hogy annyira beleragadt a muffinpapír, hogy késsel kellett levágnom róla, de ez nem olyan nagy probléma mert lehet a papír volt gagyi. Van ötleted, hogy mi nem volt megfelel??? Vagy ilyennek kell lennie? Nagyon szeretném megismerni ennek az alapanyagnak a tulajdonságait! Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv.: Borcsi
Kedves Borcsi! A tápióka por az keményít?, a kínai, távolkeleti ételekhez használják. A tápiókaliszt, pedig liszt. Sajnos nem lehet felcserélni a kett?t. A legjobbakat: Mrs Smith
Ennek ellenére már az egész tepsi elfogyott, mert nagyon finom íze lett! Ebben az esetben beszerzem a lisztet is, csak most megakadtam, hogy hogyan is....ha valaki vett már, kérem írja meg, hol szerezte be! Nem adom fel :) Nagyon köszönöm a tájékoztatást! Üdv.: Borcsi
Szia bor-csi! A tápióka por leirásod alapján egyezik a tápiókaliszttel,szerintem jót vettél(bioboltokban és ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben lehet beszerezni információim szerint).A zselés állag azért lehetett,mert nem sütötted elég ideig,vagy túl sok masszát raktál a formákba.Kivülr?l nem tudom miért lehetett nagyon kemény...talán nem középre raktad a süt?ben?vagy h?légkeverést használtál? Papir kapszlit soha nem használok hozzá,mert (talán a képen is látszik)igy is egyszer?en kiszedhet? a formából el?zetes vajazás nélkül is. További jó sütögetést:) üdv:Zuzu
Na akkor a következ? próbálkozásom is ebb?l a porból lesz mert még 200 gr maradt bel?le. Kisebb formákban, rakom és nem teszek papírt. Még azt kérdezném meg, hogy az én tésztám elég híg lett, olyan palacsinta tészta állagú, ez jó így? Lehet, itt van a probléma és ezért lett olyan fura belül...? Köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget! Borcsi
Eddig nem mini muffin formákban sütötted(lehet ez volt a probléma)?A formámban nekem kb 4 cm-átmér?j? kenyerek lesznek.A tésztas?r?sége olyan mint a palacsintatésztának,jól csináltad:) Irj milyen lett. üdv:Zuzu
Szia Zuzu! Annyira tetszik a recepted ! Elkészítettem zabpehely liszt és finom liszt keverékéb?l,füstölt sajttal. Így is isteni volt. 4 db- ot azonnal megettem frissen. Be kell szereznem a Tápiókát is. Üdv Magdi.
Szia Magdi! Örülök,hogy tetszik a recept,remélem izleni fog tápiókával is:)) üdv:Zuzu
Szia Zuzu ! Megcsináltam tápiókával én is. Szintén úgy jártam mint a bor-csa. Tovább sütöttem és mégis nyers maradt belül. Azért mind elfogyott !!! Mi lehet a baj ?? Üdv Magdi.