Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán majonéz

Vegán majonéz
Vegán majonéz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"I am a woman on a mission"! Olyan szósz- és mártásrecepteket keresek, amelyeket frissen el tudok készíteni, mert az az érzésem, hogy a tartósítószer nem a legszexibb hozzávaló... Ez a hamis majonéz minimum egy hétig eláll a hűtőben, de persze lehet kevesebbet is készíteni, ha nem akarjátok sokáig tárolni.
Amikor először olvastam a receptet, kicsit megszeppentem az olaj mennyiségét látva, de mivel egyszerre úgyis csak keveset használok, ezen hamar túltettem magam. Ráadásul tojás- és tejmentes, ami szuper kis bónusz... (glutént és cukrot viszont tartalmazhat a szójatej). Ami sokszor visszatart a vegán receptek kipróbálásától, az épp az a tipikus "mindenevőkre" jellemző félelem: "Ha nincs benne se hús, se tej, se tojás, akkor semmi íze nem lesz..."  Akik hasonlóan éreznek, azoknak főképp ajánlom ezt a receptet, mert a végeredmény könnyű, friss és MAJONÉZ ÍZŰ! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe, és 2-3 percig turmixoljuk, amíg fehér, könnyű krémet kapunk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bánszki Viktória

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

gyors majonéz, tejmentes majonéz, tojásmentes majonéz, hamis majonéz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incike81
Incike81 / Incike81 Wed, 2013-05-29 15:38

Szia!
"Szójatej" helyett készíthető zabitallal,vagy rizsitallal?
sajnos a kislányom tej- és tojásallergiás,de előbbi miatt szóját sem fogyaszthat,Neki készíteném!
Előre is köszi a választ!
Üdv: Eszter

Airótkiv
Bánszki Viktória / Airótkiv Fri, 2013-05-31 11:51

Szia Eszter!
Mindenképp próbáld meg, én már jó ideje csak növényi tejet használok és attól függően, hogy mi kerül a kezem ügyébe a szekrényből, szója-vagy rizstejet teszek mindenbe. A zabitalt nem ismerem, de ha édeskés, akkor inkább a rizst használnám. Ugyan a rizstej is édes valamennyire, de van egyfajta sós minősége, ami miatt szívesebben használom sós receptekhez.
Ma ki is próbálom a majonézt rizstejjel és jelentkezem a tapasztalataimmal. Mivel elég kis mennyiségről van szó, szerintem bátran kísérletezz a zabtejjel is, ha nem ízlik, legalább tudod!

Várom a tapasztalataidat a zabtejjel, én pedig jövök a beszámolóval a rizstejes változatot illetően!

Üdv
Viki

Airótkiv
Bánszki Viktória / Airótkiv Fri, 2013-05-31 14:46

Szia Eszter!
Kipróbáltam rizstejjel, nekem sajnos nem állt össze. úgy tűnik itt a szójatej textúrája kell a krémesítéshez.
Ha sikerül zabtejjel, mindenképp szólj! Biztosan másoknak is hasznos lenne tudni!
Köszönöm!
Üdv
Viki

Incike81
Incike81 / Incike81 Fri, 2013-05-31 17:30

Köszi az infót!
esetleg a textúra miatt a rizstejszín sem segítene a dolgon szerinted? :)
Nagyon szeretném kipróbálni!! Most vendégek jönnek,nem érek rá,de a hétvégén nekiugrom! :)

Airótkiv
Bánszki Viktória / Airótkiv Fri, 2013-05-31 19:18

Szívesen!
Rizstejszínnel még nem is találkoztam, bevallom... Úgyhogy mondhatni "eddig tartott a tudományom"... :D
Ha kísérletezel és sikerül elérni a krémes állagot, mindenképp tudósíts!
Üdv
Viki

Incike81
Incike81 / Incike81 Fri, 2013-05-31 21:25

Hihi :) Na nekem meg van itthon,szóval akkor azzal (is) próbálkozom! :) Majd referálok!
Köszi,üdv: Eszter

391
szójatej 1 dl
napraforgó olaj 2 dl
1 csipet
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
kurkuma 1 csipet