adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
40 g finomliszt
-
20 g szezámliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 db tojásfehérje
-
20 g édesítőszer
-
20 ml napraforgó olaj
-
30 ml víz
Mangós-narancsos krém
-
100 g mangó
-
50 g narancs
-
100 ml habtejszín
-
15 g étkezési keményítő
-
15 g édesítőszer
-
1.5 db lapzselatin
Kókuszmousse
-
100 ml habtejszín
-
50 g kókuszreszelék
-
20 g édesítőszer
-
2 db lapzselatin
-
200 ml habtejszín
279
Kalória
6.4g
Fehérje
11.5g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
63.7g
Víz
109.8g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g szezámliszt10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
22 kcal
-
4g víz0 kcal
Mangós-narancsos krém
-
13g mangó5 kcal
-
6g narancs2 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
7 kcal
-
2g édesítőszer0 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Kókuszmousse
-
13g habtejszín37 kcal
-
41 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g szezámliszt76 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
30g víz0 kcal
Mangós-narancsos krém
-
100g mangó43 kcal
-
50g narancs17 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
57 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
Kókuszmousse
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2230
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
2.1g szezámliszt8 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
12.7g tojásfehérje7 kcal
-
2.1g édesítőszer0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Mangós-narancsos krém
-
10.6g mangó4 kcal
-
5.3g narancs2 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
1.6g édesítőszer0 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Kókuszmousse
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
5.3g kókuszreszelék35 kcal
-
2.1g édesítőszer0 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
21.1g habtejszín62 kcal
Összesen
236
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 189.8 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1808.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 509.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 1244 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
2230
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
236
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét az édesítő 2/3-val habbá verjük, a sárgákat a maradék édesítővel jól kihabosítjuk, majd hozzáöntjük az olajat és ezzel is jól eldolgozzuk.
- Apránként beleszitáljuk a liszteket, fellazítjuk a jó forró vízzel.
- Először a fehérjehab 1/3-val fellazítjuk a tésztát, majd beleforgatjuk a maradék 2/3-ot óvatosan.
- Sütőpapírral bélelt formában 15-20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő).
Mangós-narancsos krém
- A mangót és narancsot összeturmixoljuk, elkeverjük a keményítővel, habtejszínnel, édesítővel, jó alaposan felfőzzük.
- A keverékben feloldjuk az előzőleg beáztatott zselatinlapokat.
- A megsült, kihűlt piskótára öntjük, hűtőbe tesszük dermedni.
Kókuszmousse
- Az 1 dl habtejszínben az édesítőt és a kókuszreszeléket felfőzzük.
- Belekeverjük az előzőleg beáztatott lapzselatint. Kicsit hagyjuk langyosra hűlni.
- Közben 80%-osra felverjük a 2 dl habtejszínt, majd a kihűlt krémbe forgatjuk.
- A sütemény tetejére simítjuk, tetejét megszórhatjuk összetört fagyasztva szárított mangóval/narancsszeletekkel is díszíthetjük, esetleg megpirított kókusszal.
- Hűtőbe tesszük dermedésig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 80 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x10
Isteni finom, hűsítő nyári fanyarkásan édes desszert. A kókusz-mangó párosítás főnyeremény. Nyugodtan használható fagyasztott változatban, talán még édesebb is, mint a friss (sajnos sokszor éretlen mangó található a piacon/boltban). A gyümölcs mennyisége tetszőlegesen választható, lehet 100% mangó is.