Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros táska blundel tésztából

Lekváros táska blundel tésztából
Lekváros táska blundel tésztából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blundell tészta elkészítése megegyezik a Sajtos rúd blundel tésztából receptemben található leírással.

Gyerekeim közkívánatra lekváros táskát óhajtottak eszegetni.

Ezért kerestem egy receptet, amivel el lehet készíteni. Az "eredeti" lekváros táska valószínűleg az ecetes vajas tésztából készülhet, legközelebb kipróbálom majd azt is, viszont blundel tésztával is kifogástalan, amely amúgy a túrós táska és a kakaós csiga elkészítéséhez is használható.

hozzávalók / 12 adag

Blundel tészta

Lekváros táska

ajánlat

Pompás reggeli süteményeket süthetünk, ha előző nap elkészítjük az alaptésztát. Ne legyünk restek nekiállni, megéri a fáradtságot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Blundel tészta készítése

  1. A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással.

Lekváros táska készítése

  1. Az elkészült tésztát nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúra. Derelyevágóval vagy éles késsel vágjuk fel tíz centis négyzetekre. Kenjük meg a tésztát vízzel, majd mindegyik négyzet közepébe tegyünk egy diónyi lekvárt. A tészta széleit kenjük meg felvert tojással, majd átlósan hajtsuk óvatosan össze, hogy háromszög alakot kapjunk. A széleket villával nyomkodjuk le (hasonlóan, mint a ravioli vagy derelye esetében), majd tegyük kivajazott sütőlemezre. Ugyanígy járjunk el, amíg az összes tészta el nem készül.
  2. Kenjük meg mindegyik táska tetejét felvert tojással, majd langyos helyen kelesszük 1 órát (a hőmérséklet kb. 35-40 C fok). Elektromos sütőbe be is lehet tenni a sütőlemezt.
  3. Kelesztés után 190 C fokon süssük készre a táskákat. Tálaláskor tetejét szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 911
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szerelmes levél, lekváros levél, lekváros táska

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emese72
Emese72 Fri, 2017-08-25 12:03

Kedves Kornél! Imádom a blundel tésztát, köszönjük a receptet.
A tészta nem fagyaszható?

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2017-08-25 12:05

Kedves Emese,
fagyasztható a tészta, fagyasztási hőfok függvényében kb. 2 óra alatt kiolvad és lehet vele dolgozni.
Üdv.: Kornél

Jafar
Jafar Fri, 2017-02-17 12:18

Kedves Kornél! Hagyhatom a tésztát egy éjszakára hűtőben? Köszönöm a receptet! :-)

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2017-02-20 00:57

Kedves Jafar, ezt a tésztát nem tudod egy éjszakára hűtőben hagyni, mert élesztővel készül. Reggelre önálló életre kel, és használhatatlan lesz. Az élesztő nélkül készült leveles tészta az, ami gond nélkül eltartható, abból viszont nem tudsz ilyen süteményt sütni. Tehát aznap használd fel a tésztát, amikor készíted. Üdv.: Kornél

Marianna Kiss
Marianna Kiss Tue, 2016-01-26 14:16

Keresem , ezt a sajtos rúd blundell tésztából receptet ! Hiàba nèzem vègig a recepteidet , nem talàlom ! Nem lehetne egy linket kuldeni ? Fèl òràja nyomozok , a Nosalty keresojèbe is hiàba ìrom bele , nincs semmi !

witch
witch / witch Tue, 2016-01-26 15:55

En rakattintottam a story-ban kek szinnel kiemelt "Sajtos rud blundel tesztabol" es nekem bejott.

391
finomliszt 500 g
élesztő 25 g
cukor 20 g
vaníliás cukor 20 g
10 g
tojássárgája 1 db
vaj 250 g
tej 2.5 dl
szamócadzsem 8 ek
tojás 1 db
porcukor 5 dkg