Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc szamócalekvárral

Túrógombóc szamócalekvárral
Túrógombóc szamócalekvárral
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szamócalekváron kívül bármilyen más lekvárral is tálalhatjuk, de szerintem ezzel a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

A túrógombóchoz szamócalekvárral

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízet tegyünk fel főni. A gombóc hozzávalóit keverjük össze, és addig hagyjuk állni, amíg felforr a vizünk.
  2. Ha felforrt a víz, vizes kézzel formáljunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük a vízbe őket. 
  3. Amíg főnek a gombócok, egy serpenyőben pírítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát.
  4. A gombócok akkor főttek meg, ha már feljöttek a víz tetejére. Ekkor fogunk egy lyukacsos szedőkanalat, és kiszedjük a vízből a gombócokat, és miután jól lecsepegtettük, már tehetjük is a zsemlemorzsára őket.
  5. Még melegen tálaljuk úgy, hogy porcukorral megszórjuk, és szamócalekvárt teszünk mellé.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 393
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

morzsás túrógombóc, túrós gombóc lekvárral, túrógombóc zsemlemorzsában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
tehéntúró 0.5 kg
tojás 2 db
búzadara 7 evőkanál
1 csipet
zsemlemorzsa 2 bögre
porcukor 2 csapott ek
szamócadzsem 5 ek