Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből

Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből
Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A teljes kiőrlésű liszt miatt kiadósabb ez a fajta palacsinta, mint amit finomliszttel készítünk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
Ha a palacsintatészta leragad, illetve kicsit megég (ezt azután látjuk, hogy megfordítjuk), akkor tegyünk egy kis olajat a palacsintasütőbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat keverjük össze egy mixer segítségével alacsony fokozaton. Ha a tészta habzik, akkor hagyjuk ülni néhány percig.
  2. Olajozzunk ki egy nagy palacsinta sütőt, hevítsük fel az olajat, majd öntsünk bele egy merőkanál tésztát. (A palacsintasütő méretétől függően ez lehet több, illetve kevesebb is.)
  3. Süssük a palacsintát, amíg az alja világos barnává válik, majd fordítsuk meg.
  4. Süssük a palacsinta másik oldalát fél percig, majd tegyük egy tányérra.
  5. Ismételjük a 3. és 4. lépést, amíg el nem fogy a tészta. (Kb. 15 db átlagos méretű palacsinta készíthető ebből a mennyiségből.)



 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 129 028
elküldve: 25
receptkönyvben: 696
elkészítve: 62/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Stevia

Mióta szakács: 2009.05.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etoc
etoc / etoc Mon, 2017-02-13 10:52

Elkészítettem, de messze nem hasonlít a képhez. Teljes kiőrlésű lisztet használtam, és sokkal inkább amerikai palacsinta jellege lett, ami nem negatívum, csak épp kisebb és vastagabb lett a végeredmény, hiszen nem folyt úgy szét. A teflon serpenyőt nem kentem ki, és nagyon jól tudtam forgatni, nem ragadt, nem szakadt. Így körülbelül 19-20 db kis plecsni jött ki belőle. Persze nem lehet úgy tekerni, csak hajtogatni, de nem baj. Nagyon jól használható recept, köszönöm szépen.

bbius
bbius Wed, 2016-11-09 21:19

Sziasztok, szeretném leírni én is a tapasztalataimat :)
Először is köszönet a feltöltőnek a receptért, mert bár végül eléggé eltértem tőle, ha nem látom meg ezt, tuti nem állok neki.
Dupla adaggal indítottam mindenből, teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, arányaiban sokkal több tejet tettem hozzá, ásványvíz is került bele, stevia helyett cukrot használtam és került bele egy kis sütőpor is. Elektromos tűzhely 6-os fokozatán sütöttem, minden 2-3. palacsinta után tettem egy kis olajat a serpenyőbe, így egyik sem szakadt szét, ragadt le, jól kezelhetőek voltak.
Így, több mint dupla mennyiségből 14 palacsintám lett, ami sajnos kevesebb, mint amire számítottam, viszont nagyon finomak, szerintem nincs akkora különbség a sima liszttel készült és e között, nem annyira nagy "ugrás" egyből a teljes mennyiséget teljes kiőrlésűre cserélni.

dora95
dora95 Thu, 2016-02-25 19:52

A tönkölyliszt helyett használhatok teljes kiőrlésű búzalisztet is? :)

nkangaa
nkangaa Sat, 2014-10-11 10:49

hali, nekem ebből az adagból 6, azaz hat darab palacsinta lett... elszúrtam valamit???

Berrybaba
Berrybaba Wed, 2014-05-14 06:59

Kedves Stevia! Nagyon finom lett a palacsinta. Én ugyan tettem bele egy pici szódavizet, mert a végefelé nem akart rendesen szétfolyni. Nekem is jóval barnább, mint a képen :)

cs.juci
Juci / cs.juci Thu, 2013-11-14 22:42

Bocsánat, biztos butaságot kérdezek, de mennyi az a 0.7 bögre liszt? Szeretném megcsinálni a hét végén, mert fehér lisztet a magas cukrom miatt nem ehetek és ez a recept nagyon tetszik :). Köszönöm, Jutka

cs.juci
Juci / cs.juci Thu, 2013-11-21 13:01

No választ nem kaptam, de már kétszer megcsináltam és nagy sikere van! :) Üdv. Jutka

edingo
edingo Mon, 2013-03-25 15:36

Tejet nem ihatok, helyettesíthető szódával vagy ásványvízzel? Köszönöm

apus anyus
apus anyus Sat, 2013-02-23 22:55

Nem tudom,mit csináltam rosszul de minden eltűnt a recept könyvemből.Mit tegyek?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2013-02-24 11:54

Kedves apus anyus!
Elképzelhető, hogy a receptkönyved szerkesztése közben kijelölted az összes receptet, és a "beküldésre" kattintva törölted őket?
Üdv:
kata

bri2012
bri2012 Sat, 2012-08-25 10:55

Kedves Stevia!

Csatlakozom az előtem szólóhoz, köszönjük a receptet! Akinek nem sikerült a tészta, annak üzenem, hogy a tejjel készült palacsintának két titka van: 1. türelem (az első oldalát tovább kell macerálás nélkül sütni, mint a szódás társáét), 2. megalománia (nagyobb merőkanállal kell dolgozni). Az eredmény ebből az adagból ugyan kevesebb lesz, de biztos nem landol a kukában :DDD

Csibaba13
Csibaba13 Wed, 2012-07-18 00:01

Kedves STEVIA!

Szuper ez a recept!!! Vége valami ami egészséges és finom is.... jól sikerült,teljes kiörlésű rozslisztet és fehér tönkölybúza lisztet használtam....

Köszönöm szépen!!!!!!
Üdv: csibaba13 :)

agotanagy
agotanagy Sat, 2011-09-03 17:31

Teljes kiőrlésű rozsliszttel csináltam meg annyi változtatással még, hogy tettem bele enyhén szénsavas ásványvizet is. Nagyon jól sikerült, nem szakadt el egy sem.
Finom nagyon, köszönöm szépen!:)
Agota

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Sat, 2011-07-23 14:55

Tényleg sokkal kiadósabb, jó, de azért nem annyira finom, mint a hagyományos, szerintem.
A színe viszont szebb, szép barna! Nem tudtam annyira vékonyra sütni, de haladós volt, ajánlom a kipróbálását, én nem bántam meg! Viszont én picivel több tejjel/vízzel készítettem, mert nagyon sűrűnek találtam a tésztát.

BioStevia
BioStevia / BioStevia Tue, 2010-12-21 14:25

Sziasztok! Örülök, hogy a recept elnyerte a tetszéseteket. :)
Azoknak, akik még nem használtak teljes kiőrlésű lisztet, azt javasolnám, hogy először a liszt felét váltsák ki teljes kiőrlésűvel, a másikat pedig hagyják meg pl. fehér tönkölybúza lisztnek. Így megismerhetitek a teljes kiőrlésű lisztet (bocsi a szóismétlésért, kihagyhatatlan :)) és utána már sokkal könnyebb a teljes receptben ezt használni. Én is így, lépésenként kezdtem :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-21 13:23

Először én is teljes kiörlésű rozsliszttel csináltam,de egyet sem tudtam megsütni,mert ragadt az egész.Az lett a vége,hogy kiöntöttem az egészet,palacsinta egy darab sem lett.Azt hittem,hogy én rontottam el valamit,de már látom,hogy más is járt így.
De ezt kipróbálom!

anett.d
anett.d Wed, 2010-12-15 21:43

Ma megcsináltam a férjemnek a palacsintát és azt mondta, életében nem evett még ilyen finom palacsintát :) nagy ínyenc :) köszönjük !!

esztuka82
esztuka82 Fri, 2010-03-05 14:31

fúú visszaadtad a reményt, hogy teljeskiőrlésű lisztből is lehet palacsintát csinálni...én sajnos teljes kiőrlésű ROZSliszttel próbálkoztam, de teljes kudarc volt...:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-27 22:18

Nem tudom segítek-e valakinak, de én már hosszú évek óta tej nélkül, csak szódavízzel csinálom a palacsintát. Az olajat a tésztához keverem, így csak az első sütéshez kenem meg a palacsintasütőt.
Így soha sem gyártok "selejtet". Az ízt amúgy is a benne levők adják meg.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-15 15:34

Köszönöm neked ezt a szuper receptet, fantasztikus palacsintákat sütöttem a segítségével.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-14 14:57

Finom lett, de en a 2tojashoz dupla tejet es lisztet tettem. Ha hirtelen sutottem jo ropogos lett es szoszba martogattam...

MiniMe9
MiniMe9 Sat, 2009-10-03 22:14

Készítettem már én is teljeskiőrlésű lisztből palacsintát, de nekem barnaszínű lett, nem ilyen szép sárga. Elronthattam valamit?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-10-05 09:58

Kedves MiniMe9, nem csináltál semmit rosszul, csak a megvilágítás nagyon rossz. Világosbarna-középbarna lesz a tészta.

215
tojás 2 db
tej 2.5 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
stevia 1 csipet
napraforgó olaj 2 teáskanál
1 csipet