Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hájas tészta Mamitól

Hájas tészta Mamitól
Hájas tészta Mamitól
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A disznótorok utáni kedvenc édes csemege, a házi szilvalekváros hájas tészta. Én így tanultam az elkészítést még évekkel ezelőtt.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat vagy megvesszük, vagy lehártyázzuk, ledaráljuk, hozzáadjuk az 1 evőkanál ecetet.
  2. A lisztet, a tojást, a sót, a bort meg a tejfölt összegyúrjuk úgy, hogy rétestészta keménységű legyen.
  3. A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a hájjal, majd hajtogatjuk. A hajtogatáshoz a téglalap alakú tésztának a rövidebbik oldalát fordítsuk magunk felé, és felülről a harmadáig hajtsuk le. Ezután alulról hajtsuk rá a teljes szabadon maradt tésztát. 15 perc pihentetés után újra elnyújtjuk a tésztát, és az előbb leírt módon hajtogatjuk. A hajtogatást legalább háromszor meg kell ismételni!
  4. Végül újból kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és apró téglalapokat szabunk belőle. A téglalapok egyik felére helyezünk 1 teáskanál szilvalekvárt, majd a téglalapot kettőbe hajtjuk, tetejüket megkenjünk tojássárgájával.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük szájukkal kifelé az összehajtott tésztákat, és 20-25 perc alatt készre sütjük. A kicsit kihűlt hájas tészta tetejét porcukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 23 179
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
909 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hájas batyu szilvalekvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

712
sertésháj 30 dkg
finomliszt 60 dkg
fehérbor 1 dl
tojássárgája 4 db
1 csipet
tejföl 175 g
ecet 1 ek
szilvalekvár 20 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek