Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas ringlódzsem

Almás-fahéjas ringlódzsem
Almás-fahéjas ringlódzsem
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezgetni az új ízek felfedezése érdekében.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pár citromfű- és mentalevelet is belefőzhetünk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és összeturmixoljuk.
  2. Tiszta lábosba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Forralás után még 5 percig kevergetve főzzük.
  3. Alaposan kimosott, tiszta, száraz üvegekbe töltjük, majd rácsavarjuk a fedelét, és fejtetőre állítjuk 5 percre.
  4. 5 perc után visszafordítjuk az üvegeket a talpukra, és készen is vagyunk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 087
elküldve: 7
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ringlólekvár, almás fahéjas ringlódzsem, fűszeres ringlólekvár almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Mon, 2013-07-22 17:56

Kedves Petruska!
Ma diós margarétát sütöttem Anyucika 26 receptje alapján és mivel kevésnek bizonyult a dió,hát ezzel a lekvárral töltöttem meg 5 db-ot.Annyira jó lett,hogy még csak ki sem folyt belőle,pedig bőven tettem bele!
Várom a többi klassz új receptjeidet is.
Szép napot.
Tündéranyó

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-07-21 16:20

Kedves Petruska!
Ma szedtem 10 kg ringlót és 5 kg almát is.
Nagyon tetszik a recepted és feltett szándékom a holnapi napon ezt el is készíteni.
Az érdekelne,hogy mennyire lesz sűrű ez a dzsem?
Szép estét kívánok neked.
Tündéranyó

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2013-07-22 10:05

Kedves Tündéranyó!

Mivel a ringló elég lédús gyümölcs és én nem főzöm sokáig a lekvárokat, ezért ez elég híg ebben a formában. Dzsemfix-szel lehet segíteni a dolgon! Vagy, ha több almát teszel hozzá, az is sűrítheti az alma pektin tartalma miatt.

üdv
Petruska

Tunderanyo
Tunderanyo Mon, 2013-07-22 15:44

Kedves Petruska!
Elkészült a lekvár,igaz én 30 percig főztem ,kitűnő lett az állaga dzsemfix nélkül is,az íze fenséges!!!!!
Köszi a receptet és természetesen a válaszod!
Legyen szép napod.
Tündéranyó.

608
ringlószilva 80 dkg
alma 20 dkg
cukor 20 dkg
citromsav 1 teáskanál
fahéj 1 tk