r
Nosalty Logó

Meggyes-grízes rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-grízes rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 921 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 921 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4210.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 3680 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket.
  2. A tejfölt keverőtálba borítjuk, majd a tejfölös pohárral mérjük ki a többi hozzávalót, és a magozott meggy kivételével az összeset a tejfölhöz keverjük (étolaj, cukor, búzadara, tojás, vaníliás cukor, sütőpor, és egy kevés a meggybefőtt levéből). A magozott meggyet szűrőkanálba tesszük, és lecsepegtetjük.
  3. A tejfölös-búzadarás keveréket állni hagyjuk 20-30 percig, hogy a búzadara szemek megszívhassák magukat. Ezután a réteslapokat duplán fogva tiszta konyharuhára terítjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd rákanalazzuk a töltelék egyharmad részét. Megszórjuk magozott meggyekkel, majd a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  4. Kivajazott tepsire tesszük a tekercset, majd a többi réteslapot is hasonló módon megtöltjük. Amikor az összes tekercsünk kész (nekem 3 ilyen tekercsem lesz egy 6 lapos réteslap csomagból), a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 343
  • Össznézettség: 198796
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 28.

Ajánló

Meggy helyett cseresznyével is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamám régen mindig ilyen rétest készített nekünk. Igaz, ő a saját maga nyújtotta réteslapból sütötte, és horvát rétesnek hívta. A túrós, a mákos és az almás rétes mellett ez a változat is mindig ott szerepelt a családi "rétes top5" -ben. :) Én ma már csak a bolti réteslapból készítem el, de szerintem így is nagyon finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szuper!!! Most hétvégén ez lesz a vendégváró.

Törölt felhasználó

Jaj! Majdnem elfelejtettem megkérdezni,hogy fagyasztott meggy jó-e hozzá?Nekem rengeteg van itthon és ha nem muszáj,nem vennék bef?ttet.Köszi!

Törölt felhasználó

Szia Jolci! Persze, nagyon jó hozzá a fagyasztott meggy is. Remélem, a vendégeidnek is ízleni fog! Sok sikert! Üdv: Timi

Törölt felhasználó

Kedves Iceflower! Tegnap rátaláltam erre a receptre és ma megsütöttem. Ez valami fennséges, igaz én cseresznyével készítettem de nagyon nagy sikere lett. Köszönet a receptért. Üdv: Erika :

Törölt felhasználó

Sziasztok!most sül süt?ben ez a rétes és komolyan mondom mindjárt sírok..soha nem sikerül egy rétes sem.állandóan kifolyik,kilyukad stb..most megint kifolyt és a töltelék már lassan megég de a tészta még nem is pirul..pedig olyan guszta és a párom is úgy szereti.segítsetek mit csinálok rosszul?!nektek is híg volt a töltelék?Köszönöm

Törölt felhasználó

Sziasztok, csak annyi lenne a kérdésem, hogy 1/2 pohár búzadara kell bele vagy 1 és 1/2 pohár?? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia! Másfél pohár búzadara szerepel a receptben. Inkább átjavítom, mert ahogy a hozzávalóknál szerepel, az nem teljesen egyértelm?. Jó sütögetést! :) Üdv: Timi

Törölt felhasználó

 Szia! Ma készítettem el a süteményt és mindenki örömmel gratulált hozzá! Neked szeretném megköszönni ezt a finom sütit! Üdv: KATI

kodelka

Szia! Én is elkészítettem és nagyon finom lett! Igaz nekem kissé folyós ez a töltelék és a színe is elég sápadtra sikerült. Ezért mikor legközelebb csinálok ilyen fini sütit nem fogok spórolni a meggylével és persze ezzel párhuzamban több búzadarát is fogok tenni bele. De mindent egybevetve igazán remek kis süti! :))

Törölt felhasználó

Kedves Kodelka! Nekem nem szokott folyós lenni a töltelék, talán próbáld egy kicsivel több ideig állni hagyni, hogy a búzadara jobban megszívja magát. De persze azzal is segíthetsz a problémán, ha többet teszel hozzá a búzadarából. Remélem, legközelebb jobban sikerül. Timi

kodelka

Kedves Iceflower! Ne érts félre, a süti marha jó lett!! Mindenkinek nagyon ízlett. Én így is egy órát hagytam "pihenni" a búzadarát,hogy jól megszívhassa magát de még így is folyós volt. De nem hagytam, hogy kifogjon rajtam.... Beletöltöttem a tésztába... :-))) ?szintén szólva ha mindig ilyen folyós lesz a tölteléke - ami persze sütés közben nekem is megszilárdult - akkor is rendszeresen el fogom készíteni a sütidet,mert ISTENI FINOM!!!

Törölt felhasználó

Kedves Kodelka! Nem értettelek félre, nincs is itt semmi probléma. Örülök, hogy ennyire ízlik a süti, és készítsd el még nagyon sokszor! :) Timi

Törölt felhasználó

Szia! Eddig is készítettem meggyesrétest, de id?közben új családtaggal b?vültünk (nevezetesen Zsuzsival, a kis menyemmel), aki kérte, hogy grízes meggyest csináljak, mert ? úgy szereti. Egy anyós nem akar rosszat a menyének, hát keresgéltem és úgy döntöttem, hogy ezt a receptet próbálom ki. Annyira finom lett, meg is lettem dícsérve ( "ez finomabb, mint amit eddig ettem"), hogy ezután csak így fogom készíteni. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Szia Andika! Nagyon örülök a sikerednek! Ezután már adott a következ? lépés: a kis menyed is meg kell tanulja, hogyan készül ez a rétes... :))

Törölt felhasználó

Szia! Nem lett rossz, de nekem a tészta valamiért nem akart átsülni és a töltelék is kissé nyers maradt. Azért persze elfogyott! :)

Törölt felhasználó

Egy nagyi receptet már csak tiszeletb?l is ki akarok próbálni...egyébként hetek óta szó szerint utazok a nagyis receptekre....régi öreganyáink még tudtak igazán finomat csinálni köszi a receptet elmentettem és i is fogom próbálni:)

lasvegas7

Kedves Tinci! Az biztos h még mai nap is jobban f?znek öreganyáink,mint mi mai fiatalok(már nagyon elvárosiasodtunk),de akkoriban az is igaz h az alapanyag is sokkal másabb volt! azért volt az ételeknek is jobb íze. Ma már mindent hamisítanak,még a burgonyát is. A minap sütöttem krumplit,mert már úgy megkívántam,és teljesen más íze volt,mint a boltinak vagy a piacinak,mert én a kertemb?l szedtem. Szóval az a lényeg h a liszt sem ugyanolyan már mint volt anno! Mindenki meg akar gazdagodni,bármi áron,nem számít már az embernek az egészsége sem.Én bolti réteslapot sem használok,mert egyrészt drága is( 1000Ft/kg) a 8 laposnak,itthon sokkal olcsóbban kijövök bel?le,másrészt még élmény is egy ilyet megcsinálni,annak aki szeret sütni,és van is ideje. De persze az id? pénz,az emberek meg fáradtak. 22 éves vagyok amúgy. Csak azért írom le mert a hozzám hasonló mai fiatalok már nem így gondolkodnak. A nagyanyáink sem szaladtak a boltba ha f?zni akartak,nekik minden adott volt. de persze még egyszer hangsúlyozom,ma már az ember nem ér rá otthon tölteni az id?t hogy a családjával legyen,mert csak dolgozunk,mint az állatok.na bocsi a hosszú szövegért! :) A tölteléket kipróbálom. Tuti laktató lehet. :)

Csiki Piroska

Kedves Iceflower! Nagyon jónak t?nik a recept, de olvasva a hozzászólásokat, nem fogok tekercseket készíteni, hanem alul- felül réteslap, közéje a töltelék és majd, ha kih?l szeletelem. Gondolom, hogy így is jó lesz. Üdvözlettel:Piroska

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Szerintem úgy is m?ködnie kell, ha nem tekered fel.

Törölt felhasználó

Megsütöttem és azt az ízt kaptam, amire vágytam! Isteni lett, máskor is elkészítem! Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek