Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos burek

Húsos burek
Húsos burek
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Nálunk pékségben kapható, nagyon finom étel házi változata. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


 
Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A hagymán megdinszteljük a darált húst, borssal megszórjuk.
  2. Egy tepsiben a réteslappal kezdve rétegesen lerakjuk a hagymás húst, réteslap legyen felül.
  3. Kockákra vágjuk.
  4. Robotgéppel összekeverjük a tojásokat a tejföllel, hozzáadjuk a tejet, az ásványvizet, olajat, sót, ételízesitőt.
  5. A tejfölös szószt ráöntjük a burekra.
  6. Erős tűzön 30-35 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 130 213
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 757
elkészítve: 67/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Eszter

Mióta szakács: 2010.09.28.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: rétes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos rétes, szerb húsos rétes

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Böske63
Böske63 Sun, 2015-01-11 19:25

Megcsináltam! Nagyon finom lett. Kétszerre is elég hármunknak ez a mennyiség.

zsuzsi_78
zsuzsi_78 Mon, 2014-08-18 13:27

Szia.Az lenne a kérdésem , csak legalura kell tészta vagy legfelülre és közé is kellene tennem?

enimöl
enimöl / enimöl Tue, 2013-01-29 23:01

Elkészítettem! Köszönöm! Nagyon nehéz olyan burek receptet találni, ami a legjobban hasonlít az eredetire, de ezzel sikerült! :)

reni.c.
reni.c. Sat, 2012-11-03 11:16

Kedves Eszter!
Épp ebben a pillanatban tettem be a sütőbe. Már előre örül a család, hogy ez lesz az ebéd; nagyon jól néz ki és az íze is egyszerűen finom. Köszönjük a receptet!

pkinga
pkinga Sat, 2011-11-26 14:32

Az lenne a kerdesem hogy felvagod mielott rateszed a tejfolos szoszt vagy majd csak a vegen, gondolom ugy jobban koze tudna folyni a szosz

gigicske
gigicske Thu, 2011-04-07 15:04

mivel nem tudtam pontosan megfelezni fejben a hússal az adagokat, így vettem hozzá egy 8-as réteslapot és betekertem őket egyenként. Fél kiló marhahúsból még maradt is. Abból medvehagymás tekercsbe lesz ijesztés.
Ezt a besamel szerű cuccot meg bele és rá is raktam.
meg a belsejébe extra sajtot.

fincsi. Most ettem meg egyet.

mome
mome Wed, 2011-03-23 11:35

Hétvégén megcsináltam, finom könnyű lett a tejfölös szósztól, bár a darálthúst kicsit soknak találtam bele. Megbolondítottam még gombával, isteni lett! Köszi a receptet! ;)

Nyuszifüles
Nyuszifüles Sat, 2011-03-19 10:32

Sziasztok!
Én is megcsináltam és nagyon finom lett, csak egy dologban vagyok bizonytalan:
ki kell vajazni a tepsit mielőtt beletesszük az alsó réteslapot? Én úgy gondoltam, hogy igen, mert féltem, hogy különben leragad, viszont az alsó réteslap kicsit elázott, és most nem tudom, hogy ez a vajazás miatt történt, vagy pedig független ettől, hiszen a tejfölöl szósz mindenképp lecsurgott volna és kicsit eláztatja?
Ezt leszámítva tényleg nagyon jó ez a recept, köszönet érte! Üdv, Nyuszifüles

gabssy
gabssy / gabssy Mon, 2011-03-21 22:49

Vajazás tekintetében én is bizonytalan voltam, azonban Nyuszifüles történetéből okulva én csak leheletvékonyan kiolajoztam a sütőtálat, vagyis csak egy éppenhogy olajos papírtörlővel áttöröltem. Így sem ázást, sem égést nem szenvedett el a burek. :) Nem tudom a receptíró hogyan jár el, nekem ez a módszer bevált.
Egyébként tényleg szuper a recept. Egyszerű és isteni finom. Azt hiszem elég gyakran fog az asztalra kerülni. :)
Üdv, gabssy

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2011-03-09 16:59

Elfelejtettem, írni, hogy nekem 1 csomag réteslap elég lett. A másikat holnap megcsinálom káposztásra, mert azt én nagyon szeretem. A húst három sorba tettem rá, meert volt a csomagban egy plusz réteslap.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2011-03-09 16:56

Kipróbáltam a receptet. Isteni lett. A férjem benézett a sütőbe és már akkor mondta, hogy jól néz ki. Alig várta, hogy megsüljön. Én egy kis kurkumát is tettem bele és két csapott evőkanál búzadarát, hogy ne legyen olyan híg. Ez be is vált. Nagyon jó és könnyen kezelhető.

xoe
xoe Mon, 2011-02-28 13:59

Köszi a recepetet.
Kipróbáltam egy csomag rétes lappal fél kiló darált husival és a tejfölös keverék felével...a normál tepsimbe.(27x30 kb.)
Finom lett.Jól átsült.
Legközelebb is elkészítem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 08:55

Az ásványvíz szénsavas vagy mentes amit az ételbe raksz?

FelkeloHold
FelkeloHold Mon, 2010-12-27 23:41

A réteslap alul és felül legyen csak? Én raktam a közepébe is, de az szétment, nyálkás trutyi lett belőle. Ettől eltekintve finom lett!

veszta
veszta Sat, 2010-12-11 13:10

fincsi most csinálltam meg,mondjuk nem egy updates-étel de kit érdekel a lényeg hogy jóllakjunk...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 11:14

Megcsináltam és nagyon fincsi lett, sajnos a 80 dkg réteslap RETTENETESEN soknak bizonyult, mindössze 20 dkg elegendő lett. A maradékból almás rétest csináltam :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-13 12:37

Kérek szépen belőle!:()

897
vöröshagyma 1 nagy fej
darált sertéshús 1 kg
réteslap 1 csomag
tojás 6 db
tejföl 3 dl
tej 1 dl
ásványvíz 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint