Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos négercsók

Kókuszos négercsók
Kókuszos négercsók
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a csemetéim még kicsik voltak, a boltokban lehetett kapni ilyesmit, és nagyon szerették. Most be kell érniük a házi készítésűvel is, szerintem nem bánják. Ez is egy jó eltüntetése a másból megmaradt "mellékterméknek". :-)


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nem kapunk ostyakorongot, nyugodtan szúrjuk ki a számunkra megfelelő méretű pogácsaszaggatóval.
Az enyém a képen, 5 cm átmérőjű szaggatóval készült...(most én sem kaptam)


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrokat a vízzel felforraljuk,1-2 percig főzzük, majd a tűzről levesszük, és hozzákeverjük az 5 kanál vízben feloldott zselatint. Már nem forraljuk, csak olvadásig keverjük a cukorszirupban.
  2. Langyosra hűtjük, (még ne szilárdúljon meg, de ne legyen meleg sem).
  3. A tojásfehérjét ízesítjük a citromlével, és elkezdjük felverni. A felénél hozzáöntjük a cukorszirupot és a kókuszt. Együtt kemény habbá verjük, és habzsákkal az ostyakorongokra nyomjuk a habos masszát.
  4. Hagyjuk szikkadni, míg felolvasztjuk a csokit, és az napraforgó olajjal vagy vajjal jól elkeverjük.
  5. A csokiba mártjuk a csókokat, tetejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel.
  6. Hűtőben dermesztjük 5-10 percig, míg megsziládul, és jól "bepusziljuk". :-)


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 47 454
elküldve: 23
receptkönyvben: 824
elkészítve: 9/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés kókuszcsók, négercsók, kókuszos-csokis bomba

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szarvassz
szarvassz Fri, 2013-02-01 16:40

Én is nagy lelkesen kipróbáltam tegnap, de nekem nem sikerült... Amikor beleöntöttem a félig felvert fehérjébe a cukros lét nem bírtam utána felverni. A hűtőben ugyan megdermedt, de nem lett olyan habos és könnyű, és nekem elég édesnek tűnt. De talán gyakorlat teszi a mestert.

totamami
totamami Sun, 2012-01-29 12:55

A csokiba hogyan mártod bele? Villára szurod, vagy a csokit öntöd rá?

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2012-02-02 11:02

Kedves Totamami!
Elnézést, csak most láttam a kérdésedet.
Én a "talpánál" megfogom és beleforgatom a csokiba, aztán bevonó rácsra teszem szikkadni.
Így csokitakarékosabb mintha a rácson vonnám be egyenletesen, mert sok lefolyik feleslegesen. Persze ez is megoldás, ha feltudjuk újra használni ezt a máz, akár máshoz is.
Üdv, Éva

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-04-26 08:15

Nekem is nagyon tetszik! A férjem imádta a négercsókot, elkészítem neki.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-26 08:28

Editkém, nagyon örülök!
Nálunk is a fiúk az édesszájubbak, nincs olyan édesség amit ne "imádnának". :-)))
Puszi, Éva

990
cukor 40 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 150 ml
zselatin 2.5 ek
víz 5 evőkanál
tojásfehérje 5 db
citromlé 1 ek
kókuszreszelék 15 dkg
ostya 20 dkg
tortabevonó 40 dkg
napraforgó olaj 4 ek