r
Nosalty Logó

Karamellás-diós nápolyi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-diós nápolyi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    346.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.4 g
  • Cukor
    746 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1950 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 6926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat gőz felett jó habosra verjük a 4 ek kristálycukorral.
  2. Egy nagyobb hőálló edényben (majd ebbe kell beleférjen a többi hozzávaló)felolvasztjuk a kristálycukrot, és hozzákavarjuk akockákravagdalt margarint (vigyázzunk a hirtelen felszabaduló gőztől, kitartóan kavargassuk mégis).
  3. A tüzet csak pár percnyire feljebb állítjuk, hogy a megkaramelizált cukor meg ne dermedjen a hideg margarintól. Amikor a margarin beleolvadt, visszaállítjuk a tüzet, hogy el ne égessük a cukrot.
  4. Pár percig együtt főzzük (3-5 perc).
  5. Hozzáöntjük a tojáshabot, és ezzel is együtt főzzük (kicsit többet).
  6. Hozzáborítjuk a darált diót, és ezt is felrottyantjuk együtt pár percig (3-5 perc).
  7. A platniról levéve rögtön megkenjük az ostyalapokat, majd egy tálcát borítunk rá, és enyhén súlyos "akármivel" préseljük. Azért nem kell túl súlyos legyen, csak éppen, hogy összeállhassanak a lapok.
  8. Amikor meghűlt, hűtőben tárolhatjuk pár napig is (szeletelés tetszés szerint).
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 118470
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Ajánló

Nagy adag jön ki belőle, akik nem járnak rá naponta, azoknak bőven elég a fél adag. Megjegyzés: A tojáshabról ne feledkezzünk meg, míg a karamellkrémet készítjük, néha 2-3-szor mixereljük át, hogy ne ülepedjen le teljesen a tojás a hab aljára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beteg szomszédomat látogattam egy kis ínyencséggel, s ott találtam egy másik látogatót, aki ezt az ostyaszeletet hozta, és megkínáltak vele. Nem kell folytatnom, hogy a receptet rögtön elkértem... Meglehetősen tömény a krémje, ettől ropogós marad az ostyája másnapokra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?