r
Nosalty Logó

Májgombócleves marhamájból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgombócleves marhamájból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 935 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2087 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8717.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    6937 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12575 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    149 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12525 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 935 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat ledaráljuk, vagy apróra kaparjuk. Összekeverjük a tojások sárgájával és a nagyon apróra vágott vöröshagymával.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a májhoz.
  3. Petrezselyemmel, majorannával, apróra zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Annyi zsemlemorzsát és búzadarát teszünk hozzá fele-fele arányban, hogy formázható masszát kapjunk.
  5. A levesben készre főzzük őket.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9081
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

Gazdagabb húslevesben is remek levesbetét. Tejfölös vagy joghurtos habarással elkészítve a leves még kiadósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem az egyik legfinomabb leves, nagy kedvenc a grízgaluska mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek