r
Nosalty Logó

Limoncello torta friss áfonya-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Limoncello torta friss áfonya-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 8774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    586.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3532 micro
Összesen 8774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojássárgáját pasztőrözünk: gőz fölött néhány percig hevítjük (vigyázzunk, nehogy rántotta legyen:), tényleg csak 2 perc!), majd jéghideg vízfürdőbe állítva (egy tepsibe jégkockás vizet teszünk) lehűtjük. Ez egészségügyi okok miatt szükséges, na és persze ettől lesz jó habos. 5 púpos evőkanál kristálycukorral kemény habbá keverjük. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot, tovább keverjük a reszelt lime héjával és levével (kb fél dl lime lével), valamint citromlikőrrel ízesítjük. Kézi mixerrel igazán kemény habbá lehet felverni, bár türelmesnek kell lenni. Hűtőben pihentetjük.
  2. 8 tojásból piskótát készítünk: 8 tojás sárgáját habosra keverjük a 16 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a fehérjék felvert habját és a 16 dkg liszttel elkevert sütőport hozzászitáljuk és óvatosan, hogy a hab ne törjön, összedolgozzuk. Kb. 150 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Pihentetjük, hűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
  3. Elkészítjük az áfonyás öntetet: a mézet serpenyőben forrósítjuk, hozzáadjuk a vajat, vörösborral méz sűrűségűre forraljuk, majd a mosott, friss áfonyát hozzáadjuk és elkeverjük, azonnal elzárjuk, majd hűtjük.
  4. A tortaformát a krémmel betöltjük, díszítjük, szeleteljük. Mellé lehűtött áfonyaöntetet adunk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13715
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény leginkább kanállal fogyasztható, nem lehet olyan szépen szeletelni, de pont ez benne a jó...:) Egyszerűen nem lehet betelni vele.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!