r
Nosalty Logó

Pekándiós-karamellás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Pekándiós-karamellás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a ledarált pekándió 2/3-ával, porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral elkeverjük.
  2. A felkockázott puha vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékbe, majd hozzáadunk egy tojássárgáját és 1 ek. tejfölt, majd tésztát gyúrunk. 15-20 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. Közben a maradék pekándiót egy száraz serpenyőben a nádcukorral megpirítjuk.
  4. A lehűlt tésztát kétfelé szedjük, vékonyra nyújtjuk, majd a formával kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Közben a tészta másik felét is kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott formák közepét egy 1 cm átmérőjű szív alakú formával újból kiszaggatjuk.
  7. Vékonyan megkenjük egy felvert tojással a kiszaggatott tésztákat, megszórjuk a cukros-pekándiós keverékkel, majd hasonló módon, 10 perc alatt ezeket is kisütjük.
  8. Ha lehűltek a kisült tészták, a teli oldalukat megkenjük 1-1 tk. karamellkrémmel, majd ráhelyezzük a lyukas tetőket, és fogyaszthatjuk is. Becsomagolva, egy éjszaka alatt megpuhulnak a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2628
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha idén valami igazán különleges gasztroajándékot ajándékoznál, készítsd ezt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek