r
Nosalty Logó

Francia krémes cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Francia krémes cupcake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 702 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához (12 db)

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk,és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot,és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat,és simára keverjük.
  3. A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.
  4. Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
  5. Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
  7. Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákhoz pedig hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, és simára keverjük.
  8. A maradék tejet feltesszük melegedni a cukorral és a vaníliás cukorral, és ha már forr, félrevesszük, és hozzákeverjük a tojássárgás keveréket.
  9. Visszatesszük a tűzre,és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  10. Ekkor hozzáadjuk a tojásfehérje habot(legegyszerűbb robotgéppel simára keverni), majd folyamatos kevergetés mellett további 2 percig főzzük. Így egy sokkal lazább krémet kapunk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  11. Ha a krém és a muffinokis kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.
  12. A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük,és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.
  13. Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk,és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 576
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 43078
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

További képek az elkészítéshez a blogomon: http://sutidoboz.hu/francia-kremes-cupcake/

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit kifejezetten a NoSalty Haas receptversenyére készítettem. Az előző receptversenyre is neveztem, akkor egy macaronnal, ezúttal viszont egy másik nagy kedvencet, a cupcake-et ("tündértortát") választottam. Úgy gondolom, ez egy olyan süti, aminek bárki lelkesen nekiáll: egyszerű, szép, és viszonylag hamar csodás tortácskákat varázsolhatunk az asztalra. Senkit ne ijesszen meg a hosszú leírás, csak a biztos siker érdekében áll ilyen sok lépésből az elkészítés. :) A nevét azért kapta, mert szerintem ízében leginkább a népszerű krémes kedvencre hasonlít. A süti alapja egy sima piskóta, amit az eredeti cukrászkrémes főzött vanília krémével töltöttem meg. A tortácskák tetejére pedig lágy tejszín került édes karamell mártással, amit a vajkaramella darabkák tesznek igazán ellenállhatatlanná. Szerintem megér egy próbát!:)

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...