Francia krémes cupcake
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (12 db)
-
18g tojás23 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
13g tej7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
6 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
30g karamell öntet65 kcal
-
17g vajkaramella65 kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (12 db)
-
110g tojás138 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
75g tej42 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
23 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
180g karamell öntet389 kcal
-
100g vajkaramella391 kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához (12 db)
-
6.9g tojás9 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
35 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
15.6g tej9 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
A díszítéshez
-
18.7g habtejszín55 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
11.2g karamell öntet24 kcal
-
6.2g vajkaramella24 kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 828.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 186.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1062 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4970.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1252 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 1449 mg
-
Nátrium 2024 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 578.8 g
-
Cukor 411 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 440.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 1193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
A tésztához (12 db)
-
2 db tojás
-
12 dkg cukor
-
18 dkg finomliszt
-
0.8 dl tej
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
6 g sütőpor
A krémhez
-
2.5 dl tej
-
2 db tojás
-
6 dkg cukor
-
1 púpozott ek finomliszt
A díszítéshez
-
1 csomag habfixáló
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál cukor
-
12 ek karamell öntet
-
10 dkg vajkaramella
Elkészítés
A tésztához (12 db)
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk,és a fehérjékből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
- A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot,és habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat,és simára keverjük.
- A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval összekeverjük, majd a tojássárgás masszához szitáljuk. Az egészet csomómentesre keverjük.
- Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- Az így kapott masszát egyenlően szétosztjuk a muffintepsi papírral kibélelt mélyedéseiben.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
- Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákhoz pedig hozzáadjuk a lisztet és kevés tejet, és simára keverjük.
- A maradék tejet feltesszük melegedni a cukorral és a vaníliás cukorral, és ha már forr, félrevesszük, és hozzákeverjük a tojássárgás keveréket.
- Visszatesszük a tűzre,és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Ekkor hozzáadjuk a tojásfehérje habot(legegyszerűbb robotgéppel simára keverni), majd folyamatos kevergetés mellett további 2 percig főzzük. Így egy sokkal lazább krémet kapunk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Ha a krém és a muffinokis kihűltek, összeállítjuk a tortácskákat: a muffin tetejét levágjuk, közepüket pedig egy kiskanállal kikapargatjuk. Ide töltjük be a vaníliás főzött krémet.
- A hideg tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kemény habbá verjük. A habot habzsákba töltjük,és kidíszítjük vele, vagy egy kanállal a sütik tetejére halmozzuk.
- Az elkészült cupcake-ek tetejére karamellszószt csorgatunk,és megszórjuk vajkaramella darabkákkal. (12 db lesz belőle.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 576
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 43078
- Feltöltés dátuma: 2013. március 03.
Ajánló
További képek az elkészítéshez a blogomon: http://sutidoboz.hu/francia-kremes-cupcake/
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Ezt a sütit kifejezetten a NoSalty Haas receptversenyére készítettem. Az előző receptversenyre is neveztem, akkor egy macaronnal, ezúttal viszont egy másik nagy kedvencet, a cupcake-et ("tündértortát") választottam. Úgy gondolom, ez egy olyan süti, aminek bárki lelkesen nekiáll: egyszerű, szép, és viszonylag hamar csodás tortácskákat varázsolhatunk az asztalra. Senkit ne ijesszen meg a hosszú leírás, csak a biztos siker érdekében áll ilyen sok lépésből az elkészítés. :) A nevét azért kapta, mert szerintem ízében leginkább a népszerű krémes kedvencre hasonlít. A süti alapja egy sima piskóta, amit az eredeti cukrászkrémes főzött vanília krémével töltöttem meg. A tortácskák tetejére pedig lágy tejszín került édes karamell mártással, amit a vajkaramella darabkák tesznek igazán ellenállhatatlanná. Szerintem megér egy próbát!:)