Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcskalács

Gyümölcskalács
Gyümölcskalács
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nagynéném küldött nekem email-en pár receptet összegyűtve (szakácsok téli süteményeiről), amik között rögtön kitűnt ez a finom süti. Kitaláltam, hogy megcsinálom, de variáltam kicsit rajta, így szabva a mi ízlésünkre. :) Íme, ez lett az eredmény. :)

Bár már vége a Karácsonyi időszaknak, mégis most, január végén készítettem el először ezt a finom gyümölcskalácsot. Szerintem nem csak az Ünnepekkor élvezetes ebbe a finom sütibe beleharapni. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csoki kedvelőknek lehet az aszalt gyümölcsök mellé rakni csokidarabokat is vagy más magvakat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a porcukorral keverjük habosra, majd lassan adjuk hozzá a felvert tojásokat. A tojásokat úgy csurgassuk a vajas-porcukros keverékhez, amilyen ütemben az felveszi.
  2. Fakanállal adjuk hozzá a lisztet és a kockára vágott gyümölcsöket. Jól keverjük össze őket.
  3. Kivajazott - kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük, és megsütjük. (Amíg szép barna nem lesz a teteje, illetve a tűpróbát is "kiállja". :) )
  4. Sütés után hagyjuk a formában kihűlni. Kihűlés után megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval is.
  5. Szeletelve tálalhatjuk, és adhatunk mellé gyümölcsmártást is (de nem kötelező, anélkül is nagyon finom. :) )
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x11x7.5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 076
elküldve: 5
receptkönyvben: 249
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsu4

Mióta szakács: 2012.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, tízórai, ebéd, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskalács, gyümölcsös süti, Karácsonyi gyümölcskenyér, Karácsonyi gyümölcskalács, Advent

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szvetter
szvetter Fri, 2013-09-20 15:30

Zsu4 kedves, összesen 10 dkg aszalt gyümölcsöt kell bele tenni?
(Nem értem a 10-10 dkg-át.)
Köszi előre is!:)

Zsu4
Zsu4 / Zsu4 Sun, 2014-01-05 21:37

Kedves Szvetter!
Előszöris neharagudj kérlek, hogy ilyen sokára válaszolok.:(
Gondolom azóta elkészítetted a sütit, remélem jól sikerült.:)
Válaszolva pedig kérdésedre, ez igazából ízlés kérdése. Én elég sokat raktam bele, de azért, mert azt szeretem, ha sok "cucc" van benne. Valaki azt szereti, ha több a tészta. Szóval kezdd beletenni, és amikor úgy érzed elég, akkor elég. ;)

Zsu4
Zsu4 / Zsu4 Sun, 2012-02-05 19:29

Kedves Kittike23!
Köszönöm, és örülök, hogy tetszik! :) Nagyon egyszerű elkészíteni, de ha bármi kérdésed lenne, szólj nyugodtan! :) Jóétvágyat hozzá és majd mindenképp meséld el hogy sikerült! :)
Üdv, Zsu4

675
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
kandírozott meggy 10 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
csokoládé 5 dkg
gesztenye 5 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál